7152 resultaten
ID: 133409 | Landschappelijk element
Koningsweg (Brakel)
De drie fladderiepen staan op de perceelsgrens van een grasland, palend aan een valleibos, op de kruin van een steilrandje van de vallei van de Sassegembeek. De meest zuidelijk boom meet 151 cm, en lijkt te bestaan uit twee vergroeide knotbomen. De middelste meet 94 cm. Beide knotbomen hebben een knothoogte van 2,5m. De meest noordelijk fladderiep is een pruik op een stobbe van 40 cm hoog, die een omtrek van 110 cm heeft op 10 cm hoogte gemeten.
ID: 133411 | Landschappelijk element
Koningsweg, Steenpaal (Brakel)
De houtkant, met daarin heel zware knotbomen en hakhout van tamme kastanje, staat op een talud op de perceelsgrens van twee weilanden in de vallei van de Sassegembeek.
ID: 133412 | Landschappelijk element
Koningsweg (Brakel)
Twee grauwe abelen in de bosrand palend aan een weiland in de vallei van de Sassegembeek. De grauwe abeel op perceel 431F heeft een omtrek van 283 cm. De grauwe abeel op perceelsgrens van 430A en 428A heeft een omtrek van 208 cm.
ID: 300666 | Landschappelijk element
Koningsweg (Brakel)
In de vallei van de Sassegembeek, ter hoogte van een noordelijke uitloper van het Brakelbos ten zuidwesten van Opbrakel, bevindt zich een cluster van knotbomenrijen en houtkanten.
ID: 133404 | Landschappelijk element
Koningsweg 1 (Brakel)
De zware knotes en knothaagbeuk bevinden zich op het erf van de hoeve en staan aan de rand van een talud.
ID: 308546 | Bouwkundig element
Kremerstraat 16 (Brakel)
Boerenburgerhuis uit het begin van de 20ste eeuw, met decoratief metselwerk met kenmerken uit het neotraditionalisme. Tegen de voorgevel groeit leifruit met een specifieke snoeivorm.
ID: 308547 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Kremerstraat 18 (Brakel)
Vrijstaande boerenburgerwoning op omhaagde site. Dubbelhuis uit twee bouwlagen uit verzorgde baksteenbouw. Haaks landgebouw met ten oosten ervan hoogstamboomgaard.
ID: 131108 | Landschappelijk element
Kroonstraat, Steneplein 46 (Brakel)
Een indrukwekkende geknotte haagbeuk met een stamomtrek van meer dan 2 m staat volgens de traditie aan de zuidgevel van een woonhuis en beschermt de constructie tegen zon, regen en wind. Haagbeuk werd geknot voor brand-, gerief-, constructiehout en loofvoedering.
ID: 133370 | Landschappelijk element
Kroonstraat (Brakel)
Op verschillende plaatsen langs de perceelsgrens van het weiland ten zuiden van het Steenbergbos komen delen van een kaphaag van haagbeuk voor. Langs de oost- en langs de westzijde loopt een pad van de beplantingen. Het westelijke pad is gerelateerd aan een taludje.
ID: 133416 | Landschappelijk element
Kroonstraat (Brakel)
De geschoren meidoornhaag bevindt zich aan straatzijde bij een relict van een hoogstamboomgaard. De weerhaag heeft een historische scheerhoogte van 1,2 m, de huidige scheerhoogte bedraagt 1,8 m.