Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 33022 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Frezenbergstraat 2 (Zonnebeke)
Naar verluidt dichterbij de weg heropgebouwde hoeve volgens algemene architecturale kenmerken - onder meer wolfseinden - mogelijk naar ontwerp van architect L. Masure; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 33023 | Bouwkundig element

Hoeve

Frezenbergstraat 6 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog zogenaamd Sexton House en Zementhaus volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Naar verluidt dichter bij de weg heropgebouwde hoeve van circa 1922; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een begrint erf met hondenhok; boerenhuis, stal en dwarsschuur en afgezonderde cichorei-ast naar verluidt slechts twee jaar werkend na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 33028 | Bouwkundig element

Sint-Antoniushoeve

Grote Molenstraat 10 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, van het type afspanning, teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse bestanddelen omvatten een vrijstaand laag boerenhuis en L-vormige stal- en schuurvleugel respectievelijk ten noordwesten en ten zuiden van het erf.


ID: 33157 | Bouwkundig element

Hoeve

Grote Roeselarestraat 32 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, gedateerd 1921 door middel van donkere pannen in het dak. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 33155 | Bouwkundig element

Hoeve Engelveld

Grote Roeselarestraat 8 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Hoeve met een langgestrekt boerenhuis met stal met L-vormige plattegrond, en dwarsschuur met wagenhuis en aardappelkelder.


ID: 33041 | Bouwkundig element

Hoeve Westgoet

Ieperstraat 178 (Zonnebeke)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog, zogenaamd Bostin Farm en Zevekote volgens respectievelijk Britse en Duitse stafkaarten. Wederopbouwhoeve volgens bouwaanvraag van 1921, zie ook jaarsteen in dakvenster van het boerenhuis; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een begrint erf met centraal hondenhok, bakstenen, gekasseide en geplaveide stoepen, en gietijzeren toegangshek; boerenhuis, stal en dwarsschuur.


ID: 33204 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kleine Ieperstraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt herbouwd in 1924; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, schuur, koestal, varkensstal, melk- en voorraadkamer, paardenstal, privaat en woonhuis; voorliggend erf met bewaarde bakstenen stoep onder afdak op houten pijler; tabaksast en - stelling respectievelijk ten noordwesten en noordoosten.


ID: 33158 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Kleine Roeselarestraat 6 (Zonnebeke)
Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve met accentuering van de streekeigen bouwelementen, voorts echter volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 33207 | Bouwkundig element

Hoeve

Komenstraat 12 (Zonnebeke)
Hoevetje middenin wetland, naar verluidt heropgebouwd in 1922.


ID: 33205 | Bouwkundig element

Kasteelhof

Komenstraat 9 (Zonnebeke)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920 grosso modo teruggaand op regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een licht verhard erf met resten van bakstenen stoepen en gietijzeren toegangshek tussen pilasters, met ten zuiden boerenhuis en ten noorden dwarsschuur.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.