Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3059 resultaten


ID: 131103 | Landschappelijk element

Natuurlijk gevormde mispel in afsluitingshaag

Rendries 5 (Herne)
De mispel is natuurlijk gevormd in een geschoren meidoornhaag op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De mispel staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn die ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn en opgaande en geknotte bomen bevat.


ID: 131107 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van meidoorn bij hoogstamboomgaard

Rendries 5 (Herne)
De geschoren veekeringshaag van eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) bevindt zich op de perceelsrand van een weiland ten zuiden van de hoeve. Op het grasland bevinden zich nog enkele fruitbomen. De hoogstamboomgaard wordt aan de noordwest- en zuidwestzijde afgesloten door de meidoornhaag.


ID: 131351 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant langs holle weg bij gemeentegrens

Roosbroekstraat (Herne)
De gemengde houtkant is aangeplant op de noordelijke zijde van een holle weg die op de grens ligt van de deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle (Herne) en Marcq (Edingen). Dit is tevens ook de provincie- en gewestgrens. Ook op de zijde van Marcq ligt een houtkant op het talud van de holle weg. In het talud dagzomen er rotsen. Er komen opgaand en knotbomen van zomereik (Quercus robur) in voor. Ook sleedoorn (Prunus spinosa), hakhout van wilg (Salix), opgaande bomen van Canadapopulier (Populus x canadensis), hakhout van gewone hazelaar (Corylus avallana) en veldesdoorn (Acer campestre). Er zijn ook veel stoven van olm,


ID: 131352 | Landschappelijk element

Gemengde houtkanten langs holle weg

Roosbroekstraat (Herne)
De gemengde houtkant op talud is aanwezig op beide zijden van een holle weg. Deze weg loopt haaks op de hoogtelijnen van de kouter 'Heizel' richting de vallei van de Mark. Zomereik (Quercus robur) en gewone hazelaar (Corylus avellana) zijn als zware hakhoutstoven aanwezig. Sleedoorn (Prunus spinosa), wilde kamperfoelie (Lonicera periclymenum), wilg (Salix multinervis) en gladde iep (Ulmus minor) komen voor, net als hakhout van gewone es (Fraxinus exelsior), waarvan een zware stoof met een omtrek van 600 centimeter en verschillende oude struiken van rode kornoelje (Cornus sanguinea). In de kruidlaag is hop (Humulus lupulus), kleine maagdenpalm (Vinca minor) en bosrank (Clematis vitalba) aanwezig.


ID: 131190 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant op talud

Schereweide (Herne)
De houtkant langs de oostzijde van Schereweide staat op een steil talud ter afgrenzing van een weiland. Het hakhout bestaat onder andere uit veldesdoorn (Acer campestre), tamme kastanje (Castanea sativa), gewone hazelaar (Corylus avellana), meidoorn (Crataegus), gewone es (Fraxinus exelsior), zoete kers (Prunus avium) en braam (Rubus).


ID: 131116 | Landschappelijk element

Gemengde houtkant op talud

Steenweg Asse (Herne)
De houtkant op een talud bevindt zich op de zuidelijke helling van de Scheibeekvallei. De houtkant bestaande onder andere uit gewone es (Fraxinus exelsior), gewone hazelaar (Corylus avellana), zoete kers (Prunus avium) en zomereik (Quercus robur) ligt tussen twee akkerlanden en een grasland.


ID: 131222 | Landschappelijk element

Knoteik op perceelsgrens

Steenweg Asse (Herne)
De geknotte zomereik (Quercus robur) staat op de perceelsgrens van twee weiden. De knotboom, met een omtrek van meer dan drie meter, heeft een totale hoogte van achttien meter en een kruindiameter van twintig meter. De knothoogte van 5,5 meter is vrij hoog.


ID: 131308 | Landschappelijk element

Houtkant op oever van de Bellembeek

Torreborrestraat (Herne)
De houtkant staat op de linker oever van de Bellembeek, die de grens van Vlaanderen en Walloniƫ vormt. De sterk meanderen beek wordt door een lint hakhout begeleid. De houtkant bestaat uit zwarte els (Alnus glutinosa), gewone hazelaar (Corylus avellana), gewone es (Fraxinus exelsior), Canadapopulier (Populus canadensis (x)), wilg (Salix) en olm (Ulmus).


ID: 131342 | Landschappelijk element

Geschoren veekeringshaag van sleedoorn in Raesbeekvallei

Torreborrestraat (Herne)
De geschoren veekeringshaag van sleedoorn (Prunus spinosa) staat op de perceelsgrens van een weiland in de Raesbeekvallei. De bijmenging van de haag, aangeplant op een talud langs de Torreborrestraat, bestaat onder andere uit veldesdoorn (Acer campestre), zomereik (Quercus robur), gladde iep (Ulmus minor), Hondsroos (Rosa canina), eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna) en gewone hazelaar (Corylus avellana).


ID: 131198 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag

Waardestraat 3 (Herne)
De geschoren meidoornhaag (Crataegus monogyna) omsluit een begraasde hoogstamboomgaard aan de west- en oostzijde. De veekeringshaag heeft een scheerhoogte van 1,6 meter.