1046 resultaten
ID: 33136 | Bouwkundig element
Neerstraat 7-9 (Zonnebeke)
Alleenstaande tweegezinswoning naar verluidt in 1921 gebouwd met oorlogsschade voor huizen gelegen op het gehucht Kruiseik (Wervik). Ervoor, moes- en siertuin met bol- en obeliskvormige taxussen; lugustrumhaag aan straatzijde; fruitbomenrij rechts van begrinte oprit naar recente garage. Toegangspad en stoep verhard met plavuizen.
ID: 33068 | Bouwkundig element
Tresoriersstraat 10 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje met typerend dakenspel door middel van wolfseinden, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect L. Masure en teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen met langgestrekt boerenhuis L-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf; boerenhuisstal en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.
ID: 33069 | Bouwkundig element
Tresoriersstraat 13 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje volgens algemene architecturale kenmerken mogelijk naar ontwerp van architect L. Masure, zie nummer 10, hier echter meer getrouw teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen L-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf; boerenhuis met waterpomp tegen de erfgevel, stal- én schuurvleugel respectievelijk ten noordoosten en zuidwesten.
ID: 33197 | Bouwkundig element
Wallemolenstraat 1 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve volledig aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.
ID: 33118 | Bouwkundig element
Wervikstraat 146-148 (Zonnebeke)
Twee identieke hoeves naar ontwerp van architecten O. en E. Thomas van 1920. Wederopbouw aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een begrint of geasfalteerd erf en toegankelijk via een gemeenschappelijke geasfalteerde erfoprit; traditioneel kapelletje aan erftoegang.
ID: 33222 | Bouwkundig element
Zillebekestraat 19 (Zonnebeke)
Hoevetje heropgebouwd naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt in 1921 en niet op de vooroorlogse plaats. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.
ID: 33219 | Bouwkundig element
Zillebekestraat 2 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje gelegen bij het kruispunt Zandvoordeplaats/Kleine Ieperstraat, aansluitend bij de regionale 19de-eeuwse bouwtrant.
ID: 9808 | Bouwkundig element
Ruiterstraat 2 (Zottegem)
Schuin ingeplante hoeve met moestuintje aan straatzijde; losstaande bestanddelen in baksteenbouw onder zadeldaken, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige inrijpoort opgenomen in oostelijk dienstgebouw. Boerenwoning van één bouwlaag, zeven traveeën, uit de tweede helft van de 19de eeuw.
ID: 9747 | Bouwkundig element
Wijnhuizestraat 128 (Zottegem)
Boerenarbeidershuis met moestuin vooraan. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok evenwijdig met de straat), uit tweede-derde kwart 19de eeuw.
ID: 134238 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Tien Bundersweg 6-8 (Zoutleeuw)
Rond 1860 lieten de erfgenamen van Jean Pardon, stadssecretaris van Tienen, een villa en een hoeve optrekken. Een verbouwing rond 1902 in opdracht van advocaat Paul Pardon bepaalt het huidige uitzicht van de villa. De oorspronkelijke structuur van de moes- en lusttuin, een deel van de oorspronkelijke beplantingen en een belvedère bleven bewaard.