Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 89297 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Montifaut

Praatstraat 8-9 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve toegankelijk via een geasfalteerde weg. Volgens historische bronnen zou de hoeve oorspronkelijk eigendom zijn geweest van het klooster van de wilhelmieten te Brugge. Volgens het kadaster werd de achterbouw van het woonhuis afgebroken in 1878. Tegelijk werd de schuur afgebroken en werd op dezelfde plaats een veel ruimer volume opgetrokken. Hierin werd in 1895 aan de noordkant een woonhuis ingericht. Aan de erftoegang aanwezigheid van een kapel.


ID: 89057 | Bouwkundig element

Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus

Reigerlostraat 10 (Beernem)
Historisch gegroeid gebouwencomplex ingeplant op een domein van 62 hectare groot. Elk paviljoen heeft een eigen tuin en de meeste werden in hun oorspronkelijke staat bewaard. Bijhorend domeinbos van 8 ha groot voorzien van een visvijver en een kleinveeboerderij.


ID: 89054 | Bouwkundig element

Hoeve kasteleinhof Reigerlo

Reigerlostraat 3 (Beernem)
Dieper gelegen hoeve, toegankelijk via een beukendreef. Woonhuis, imposante schuur en wagenhuis in U-vormige opstelling rond deels met gras begroeid, deels gekasseid erf. Naar verluidt gebouwd in 1784.


ID: 89055 | Bouwkundig element

Villa Zurkelkasteeltje

Reigerlostraat 5 (Beernem)
Volgens het kadaster gebouwd in 1847 als woonhuis met schuur. Hoofdvolume met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, geflankeerd door twee lagere volumes van één travee en één bouwlaag onder een half schilddak bedekt met pannen. Bekronende smeedijzeren windvaan.


ID: 89110 | Bouwkundig element

Hoeve Joris

Rietstraat 28 (Beernem)
Kleine hoeve, bestaande uit losse bestanddelen fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis samen met een schuur gebouwd in 1911.


ID: 89300 | Bouwkundig element

Hoeve Kerckhove

Rogierveldstraat 11 (Beernem)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. De hoevegebouwen gaan zeker terug tot de 18de eeuw. Boerenhuis van drie traveeën + twee opkamertraveeën + drie traveeën telkens onder een afzonderlijk zadeldak bedekt met pannen. Wooneenheid van deels ingestort volume van de schuur herbouwd. Nutsgebouw met oude kern opklimmend tot het begin van de 19de eeuw.


ID: 89301 | Bouwkundig element

Hoeve Groot Sint-Jansgoed

Rogierveldstraat 20 (Beernem)
Historische hoeve volgens een jaarsteen aanwezig in de woning daterend van 1643. Boerenhuis ten westen van het erf met vijf traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Paardenstal ten zuiden en stal ten oosten van het erf.


ID: 89308 | Bouwkundig element

Hoeve Boekenutje

Ruweschuurstraat 17 (Beernem)
Bestaande uit losse bestanddelen. Volgens het kadaster dateren het woonhuis en de schuur van 1859. Vergroting van het woonhuis en bouwen van een achterliggend gebouw in 1885.


ID: 89309 | Bouwkundig element

Hoeve Ruwe Schure

Ruweschuurstraat 27 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 89302 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ruweschuurstraat 3 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, staat al deels weergegeven op een kaart van 1770 als een hoeve bestaande uit drie losse bestanddelen met bijhorende poel.