Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4941 resultaten


ID: 71860 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Groene Poort

Dudzeelse Steenweg 460, 464, 460A (Brugge)
Het kasteeldomein Groene Poort bestaat uit een vrijstaand landhuis met park, tuin, en nutsgebouwen. Rondom het kasteeldomein liggen weilanden, oorspronkelijk deel uitmakend van de site. Het neerhof omvat een hoeve met losse bestanddelen met een 19de-eeuws bakhuis en een 17de-eeuwse duiventoren.


ID: 71862 | Bouwkundig element

Hoeve De Rode Poorte

Dudzeelse Steenweg 540 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een onverhard erf. Achter de toegangspoort leidt een rechte dreef met populieren naar het erf. De toegangspoort is een witbeschilderde, bakstenen muur, afgedekt met een leien aandak, met tudorboogvormige doorgang.


ID: 71863 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Dudzeelse Steenweg 560 (Brugge)
Hoeve van het langgeveltype, dwars gesitueerd op de straat en toegankelijk via lange dreef met populieren. Witbeschilderde baksteenconstructie onder pannen zadeldaken. Typische aaneenschakeling van woonhuis met opkamer; laatst genoemde in een lager volume van twee traveeën, dat in kern opklimt tot de 17de-18de eeuw.


ID: 79761 | Bouwkundig element

Hoeve Mirandahof

Dulleweg 6 (Brugge)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, mogelijk met een oudere kern. Boerenhuis van het langgeveltype met geïntegreerde schuur en aan de noordkant een uitbouw van een travee met opkamer.


ID: 29996 | Bouwkundig element

Zilverpand

Dweersstraat 3-7, Noordzandstraat 57-63, Zilverpand 1-28, 29, Zilverstraat 32-36 (Brugge)
Grootschalig winkelwooncomplex, tussen 1974 en 1979 gerealiseerd door het stadsbestuur en de sociale huisvestingsmaatschappij Interbrugse maatschappij voor de Huisvesting naar ontwerp van de Brugse architect Piet Viérin.


ID: 200794 | Bouwkundig element

Ezelbrug met trap

Ezelstraat (Brugge)
De Ezelbrug overwelft de Speelmansrei en verbindt de Sint-Jakobs- met de Ezelstraat.


ID: 82583 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kerk en klooster van de ongeschoeide karmelieten

Ezelstraat 28 (Brugge)
Complex bestaande uit kerk, aanpalend klooster met twee kloosterhoven en achteraan een uitgestrekte, ommuurde tuin die ten noorden grenst aan de Jan Boninstraat.


ID: 81891 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Huis Dujardin met tuin

Garenmarkt 10 (Brugge)
Complex opgetrokken op U-vormige plattegrond rondom het voormalige "Huis Dujardin". Grote tuin in landschappelijke stijl met vijver met tuinbrug en waardevol bomenbestand.


ID: 77012 | Bouwkundig element

Opslag- en onderhoudsgebouwen van de Maatschappij der Buurtspoorwegen

Gaston Roelandtsplein 15 (Brugge)
Voormalige bergplaats voor het rollend materiaal, werkplaatsen voor het herstellen en onderhoud van wagens en locomotieven en huis en kantoren voor de bedienden. Gebouwd in 1905 door de Maatschappij der Buurtspoorwegen. Meerdere gebouwen staan opgesteld rond een gekasseid binnenplein. Stelplaats met parallel geplaatste hangars onder pannen zaagdak. Witbeschilderde baksteenbouw, de gevels zijn opengewerkt met blindnissen.


ID: 301654 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Omgeving van hoeven De Groote Schuure en Fort van Beieren

Gemeneweidestraat (Brugge)
De omliggende percelen horend bij de hoeven zogenaamd het Klein Fort van Beieren en de hoeve de Groote Schuure vormen de historische huiskavels bij de beide hoeven en dragen een typerend en historisch constant grondgebruik als graasweide. De huiskavels worden doorsneden door deels bewaarde toegangsdreven.