Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10628 resultaten


ID: 33210 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve en wegkapel

Waterstraat 42 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect Vandendael van 1922 en teruggaand op de regionale hoevebouw: losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met gietijzeren toegangshek ten zuidoosten. Wegkapelletje ten zuidwesten.


ID: 33118 | Bouwkundig element

Hoeves met losse bestanddelen en wegkapel

Wervikstraat 146-148 (Zonnebeke)
Twee identieke hoeves naar ontwerp van architecten O. en E. Thomas van 1920. Wederopbouw aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen, opgesteld rondom een begrint of geasfalteerd erf en toegankelijk via een gemeenschappelijke geasfalteerde erfoprit; traditioneel kapelletje aan erftoegang.


ID: 33070 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wolvestraat 7 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect F. Delrue; grosso modo teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een licht verhard erf toegankelijk via bakstenen hekpijlers; boerenhuis, koestal en dwarsschuur respectievelijk ten noordoosten, noordwesten en zuidoosten; bakhuis achter de boerenwoning; ten noorden en ten westen, afgezonderde asten respectievelijk voor tabak en cichorei.


ID: 33216 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zandvoordeplaats 77 (Zonnebeke)
Gaaf bewaarde, kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve uit het begin van de jaren 1920; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf met bakstenen stoepen en ten zuiden omheiningsmuur waarin toegangshek en voetgangersdoorgang tussen vierkante pijlers; boerenhuis, stalvleugel, dwarsschuur en kleinere schuur. Aan de erfoprit, bakstenen rechthoekig kapelletje onder zadeldak; jaarsteen 1927 in de achtergevel.


ID: 307461 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zandvoordestraat 16 (Zonnebeke)
De dieper gelegen wederopbouwhoeve uit de eerste helft van de jaren 1920 met gebouwen in vierkantopstelling, is bereikbaar langs een oprit aan de Zandvoordestraat. De toegang tot het erf wordt gemarkeerd door twee bakstenen hekpijlers met ezelsruggen. Het erf is deels verhard met bouwpuin, waaronder abristenen. De hoeve omvat aan de zuidzijde het woonhuis met voortuin, aan de oostzijde de stalvleugel en aan de westzijde de schuur. De poel naast de hoeve ligt op de plaats van het erf van de vooroorlogse hoeve.


ID: 33222 | Bouwkundig element

Hoevetje

Zillebekestraat 19 (Zonnebeke)
Hoevetje heropgebouwd naar ontwerp van architect M. Dujardin naar verluidt in 1921 en niet op de vooroorlogse plaats. Aansluitend bij de regionale hoevebouw.


ID: 33201 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zuidstraat 20 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve aansluitend bij de regionale hoevebouw. Lage bestanddelen semigesloten opgesteld rondom een begrint erf met centraal hondenhok en grosso modo verharde stoepen; ten noordoosten gietijzeren toegangshek; boerenhuis, nutsgebouwen en bakhuis, respectievelijk ten noordwesten, zuiden, zuidwesten en noorden.


ID: 33202 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Zuidstraat 29 (Zonnebeke)
Op hoogte gelegen wederopbouwhoeve volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw, met bewaarde boerenwoning en schuur opgevat als losse bestanddelen.


ID: 9835 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Oranje

Balegemstraat 2 (Zottegem)
Het Hof van Oranje, met resten van omwalling, is ingeplant in een beboomde omgeving en werd reeds vermeld in de 15de eeuw. Tot 1772 stond er een klein kasteel. De hoeve bestaat uit witgekalkte bakstenen gebouwen op gepikte plint onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf met mestvaalt. De arduinen latei van het voetgangersdeurtje naast de inrijpoort draagt het jaarinschrift 1773.


ID: 9838 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Beugelstraat 60 (Zottegem)
L-vormig hoevetje ingeplant in een bocht van de straat. Eénlaags boerenhuis, dubbelhuistvpe van zes traveeën onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.