Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10628 resultaten


ID: 214726 | Bouwkundig element

Hoeve Wolvenhof

Wolvenhoek 3 (Zottegem)
Hoevecomplex vandaag samengesteld uit een in L-vorm gebouwde boerenwoning met stal en tegen deze stal een haaks aansluitende dwarsschuur. In 1859 verdween drie vierde van de hoevegebouwen ten gevolge van een brand. Het hoevecomplex kreeg een semigesloten vierkante aanleg. In 1967 is de hoeve na sloop van twee vleugels gereduceerd tot de huidige aanleg. Erftoegang met ijzeren hekken tussen twee hoge gemetste hekpijlers. In de linker hekpijler uitgespaarde korfboogvormige beeldnis afgesloten door traliewerk.


ID: 43152 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis

Bogaerdenstraat 2, 2A (Zoutleeuw)
Aan de straat gelegen boerenburgerhuis uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 200023 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Bogaerdenstraat 4 (Zoutleeuw)
Wit en grijs geschilderde gesloten vierkantshoeve uit het derde kwart van de 18e eeuw, in het begin van de Bogaardenstraat, genoemd naar het verdwenen klooster.


ID: 43186 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve Boswinning

Bosstraat 1 (Zoutleeuw)
Gesloten hoeve waarvan het woonhuis, een gedeelte van de stallen en het poortgebouw met duifhuis, opklimmen tot de 18de eeuw.


ID: 43189 | Bouwkundig element

Dwarsschuur en woning

Broekstraat (Zoutleeuw)
Dwarsschuur en woning, gedeeltelijk in leembouw, later hersteld met baksteen. De schuur is vrij goed bewaard gebleven, het huisje daarentegen is verlaten en bouwvallig.


ID: 43166 | Bouwkundig element

Lemen langsschuur

Budingenweg (Zoutleeuw)
Aan de uitgang van Zoutleeuw, richting Budingen, een lemen langsschuur.


ID: 307082 | Bouwkundig element

Hoeve Verboven

Groenstraat 5 (Zoutleeuw)
Vandaag quasi gesloten hoeve met grotendeels gesloten buitengevels en toegangs- en inrijpoorten in de noord- en westvleugel. Een jaartalsteen boven de deur van het woonhuis wijst erop dat de hoeve rond 1821 werd gebouwd. Het woonhuis in de zuidvleugel en de oostelijke stalvleugel kregen hun huidige vorm bij een gedeeltelijke heropbouw die in het kadaster geregistreerd werd in 1865.


ID: 43195 | Bouwkundig element

Hoevetje

Grote Steenweg (Zoutleeuw)
Hoevetje met één verdieping en zadeldak, behorend tot het langgeveltype; volledig in leembouw. Gedeelte van schuur en bijgebouwen heden erg bouwvallig.


ID: 307083 | Bouwkundig element

Hoevecomplex met neoclassicistisch boerenburgerhuis

Grote Steenweg 61-63 (Zoutleeuw)
Opgedeeld hoevecomplex met boerenburgerhuis met neoclassicistische elementen uit 1852, gebouwd in opdracht van Ludovicus-Gustave-Gilbert Deschrynmaekers, toenmalig burgemeester van Dormaal. In 1855 volgde een uitbreiding met twee bijkomende volumes ten oosten van de woning, waardoor een U-vormige hoeve werd gevormd. Na opsplitsing van de hoeve in twee eigendommen in 1920, werd het westelijke deel in 1934 uitgebreid met een stal.


ID: 200273 | Bouwkundig element

Kasteel van Dormaal en watermolen

Grote Steenweg 68-72 (Zoutleeuw)
In 1765-1768 werd een nieuw classicistisch kasteel gebouwd, het huidige U-vormige complex, met kasteel en watermolen grenst aan de Molenbeek.