Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 300561 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Moorsel

Moorselstraat (Tervuren)
De volledig ommuurde begraafplaats met dodenhuisje in de zuidwestelijke hoek, werd kadastraal ingetekend in 1912. Tot vandaag ligt ze in een landelijke omgeving.


ID: 23186 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Lucia

Engsbergseweg (Tessenderlo)
Neoclassicistische kerk met 17de-eeuws koor, omgeven door een kerkhof.


ID: 23176 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Markt 3B (Tessenderlo)
De huidige kerk is een vervanging van de oorspronkelijke, romaanse kerk van circa 1135; het huidige koor dateert van 1379. Met de bouw van de nieuwe kerk werd aangevangen in 1444.


ID: 306594 | Bouwkundig element

Dorpskern Meensel-Kiezegem

Binkomstraat, Wersbeekstraat (Tielt-Winge)
Kerk en tegenoverliggend herenhuis behoren tot de oudste bebouwing van dit bescheiden en nog overwegend landelijke straatdorp met daarnaast als enige formele uitschieters pastorie en dorpsschool.


ID: 87210 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kapelleweg (Tielt)
Gelegen ten noorden van de dorpskern, aan de noordzijde van huis nummer 5. Het kerkhof is oorspronkelijk aan de zuidzijde van de kerk gelegen, maar wordt overgeplaatst in 1976, bij aanleg van het Debreuckplein en de parking. De nieuwe begraafplaats is gelegen op een langwerpig perceel, omheind met Haagbeuk in combinatie met bomenrijen (Populier). Toegankelijk langs de westzijde, voorafgegaan door een containerplein.


ID: 86717 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Keidamstraat (Tielt)
Stedelijke begraafplaats, aangelegd in 1828 ter vervanging van het middeleeuwse kerkhof rond de Sint-Pieterskerk.


ID: 87130 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Keizerstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen ten noorden van de pastorie. Aangelegd circa 1953 op grond van de voormalige pastorietuin, ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was. Een rechte padenstructuur in grind verdeelt de begraafplaats in twee velden, afgelijnd met haagjes. Enkele oudere graftekens zijn van op het oude kerkhof overgebracht en gegroepeerd aan zuidoostzijde. Verder voornamelijk 20ste-eeuwse graven met gebruik van hardsteen- en marmersoorten. Verder een strooiweide met columbarium, kinderbegraafplaats, calvarie en drie oorlogsgedenktekens gelegen in grasperkje onder esdoorn. Centraal een gedenksteen met kruis voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.


ID: 87052 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Schoolstraat (Tielt)
Gemeentelijke begraafplaats, gelegen aan noordzijde van de dorpskern. Aangelegd in 1909 ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de kerk gelegen was (Aarsele-Dorp), op een perceel dat gekend stond onder de naam "Dood(s)akker". Begraafplaats afgesloten van de weg door een laag bakstenen muurtje, waarachter een rode beukenhaag. Centrale toegang via een ijzeren hek tussen twee robuuste natuurstenen hekpijlers. In de zuidwestelijke hoek zit een tweede toegang. De noordzijde van de begraafplaats wordt afgeschermd door hoge bomen. Een rechte padenstructuur in grind verdeelt de begraafplaats in twee velden, het centrale pad leidt naar een grotkapel.


ID: 43084 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Salvator met kerkhof

Hakendoverstraat (Tienen)
De Sint-Salvatorkerk heeft een romaanse kern uit de 12de eeuw en is sinds de middeleeuwen een belangrijke bedevaartkerk met twee jaarlijkse processies, omliggend kerkhof en de kerkhofmuur.


ID: 43114 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Joris met kerkhof

Hoxemstraat (Tienen)
Landelijke parochiekerk, gebouwd rond 1778 in classicistische stijl en ingeplant op een lichte verhevenheid te midden van een ommuurd kerkhof.