Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4941 resultaten


ID: 71868 | Bouwkundig element

Hoeve De grote schuure

Gemeneweidestraat 61 (Brugge)
Hoeve "De grote schuure" toegankelijk via een lange dreef afgezoomd door populieren. In de ommeloper van Romboutswerve van 1609 vermeld als "hofstede, wylent twee hofsteden" en in 1701 "hofstede met een huysken en hof van plaisance daer op staende".


ID: 77329 | Bouwkundig element

Timmermansbrug

Gemeneweideweg-Noord (Brugge)
De witbeschilderde betonnen brug, in art-decostijl, heeft twee balustrades opengewerkt met blindnissen.


ID: 77019 | Landschappelijk element

Gemene Weidebeek

Gemeneweideweg-Zuid (Brugge)
Natuurgebied van de Gemeneweidebeek, van circa 32 hectare gelegen tegen de grens met Sint-Kruis en midden in de bebouwde kom.


ID: 74821 | Bouwkundig element

Spoorwegbrug

Gistelse Steenweg (Brugge)
Brug van circa 1945. Roodbakstenen parement met bossage en gebruik van arduin voor hoekblokken en plint.


ID: 74868 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1931 en electriciteitscabine

Gistelse Steenweg 139-143 (Brugge)
Traditionele bakstenen lijstgevel boven een arduinen plint met horizontaal belijnende banden.


ID: 74902 | Bouwkundig element

Kasteel Het Steentje

Gistelse Steenweg 423 (Brugge)
Volledig omwald kasteel bereikbaar via een bakstenen brug aan de oostzijde bestaande uit twee spitsboogvormige bogen bovenaan voorzien van een balustrade. Kasteel op rechthoekige plattegrond met in de zuidoosthoek een ronde torenuitbouw.


ID: 74918 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)
Het huidige kerkgebouw is een driebeukig bedehuis met een westtoren van 1530 gelegen midden een gaaf bewaarde kerkomtrek. Oorspronkelijk gotisch bedehuis in 1869 vervangen door een neogotisch kerkgebouw, naar ontwerp van architecten Deshuyser en Pierre Buyck, provinciaal architect van 1842-1877. Enkel de toren bleef grosso modo bewaard. Kerkhof met traditioneel rechtlijnig planconcept bestaande uit dreven met recent aangeplante linden.


ID: 74943 | Bouwkundig element

Landhuis Het Craeyenest met hovenierswoning

Gistelse Steenweg 700-702 (Brugge)
Landhuis Het Craeyenest of Stuyvenberg met bijhorende lusttuin en boomgaard weergegeven op het primitief kadasterplan van 1835; later uitgebreid. Vrijstaand landhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak bedekt met Vlaamse pannen en centrale dakruiter. Voormalige hovenierswoning op onregelmatige plattegrond van het langgeveltype met geïntegreerde stal en schuur. Het domein is toegankelijk via de twee beukendreven.


ID: 82903 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gouden-Handstraat 6 (Brugge)
Huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak en achterhuis met monumentale reigevel, oorspronkelijk één geheel met reivleugel zie Gouden-Handstraat nummer 4. In 1855 wordt de afsluitingsmuur van het achterhuis vervangen door een koetshuis naar ontwerp van architect Isidore Alleweireldt (Brugge).


ID: 79882 | Bouwkundig element

Marinebasis van de Belgische Zeemacht

Graaf Jansdijk 1 (Brugge)
Marinebasis van de Belgische Zeemacht met twee bijhorende militaire tijdokken. Het eerste (dit is het meest oostelijke) tijdok is aangelegd - na de bouw van de tussen 1960 en 1966 (en ondertussen reeds afgebroken) oostelijke havendam - circa 1966, dit op vraag van de NAVO die de strategische waarde van Zeebrugge als continentale aanvoerhaven had ontdekt en er een open poort op zee wilde.