Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 76694 | Bouwkundig element

Herenhuis In den Bloeyenden Wijngaerdt

Markt 14 (Asse)
Ruim herenhuis, heden zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van kunstleien, met 19de-eeuws uitzicht doch met oudere, mogelijk 18de-eeuwse kern.


ID: 76695 | Bouwkundig element

Herenhuis

Markt 15 (Asse)
Classicistisch-geïnspireerd herenhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak van kunstleien, opklimmend tot het einde van de achttiende eeuw.


ID: 39333 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Markt 16 (Asse)
Hoekhuis met een verdieping van vier traveeën en een zadeldak (kunstleien), daterend uit de 18de eeuw.


ID: 76690 | Bouwkundig element

Hof ten Kwaden Gate of Huis Stas

Markt 5 (Asse)
Statig herenhuis op T-vormige plattegrond en opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, gebouwd in opdracht van Hubertus Moortgat, die in 1698 hoofddrossaard was van het Land van Asse.


ID: 76691 | Bouwkundig element

Herberg Malpertuus

Markt 6 (Asse)
In de westelijke pleinwand opgenomen breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak tussen aandaken, in kern opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw, doch naderhand aangepast.


ID: 76692 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Markt 7 (Asse)
Rijhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met huidig uitzicht grotendeels van circa 1900, mogelijk als verhoging van een oudere kern.


ID: 39328 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Markt 8 (Asse)
Drie traveeën breed rijhuis met twee verdiepingen en een zadeldak, uit de 19de eeuw.


ID: 39397 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Mathijs Leemansstraat 7 (Asse)
U-vormige hoeve met recente stal en schuur, doch een boerenhuis met een oudere kern en, naar verluidt, eertijds jaartal 1660? onder de cementbepleistering.


ID: 304696 | Landschappelijk element

Weg naar Nieuwermolenbeek

Mazier (Asse)
Op het kruispunt van Mazier en Zetsel loopt de weg Mazier verder rechtdoor als onverharde wegel die de volgende helling opgaat. Deze weg loopt tussen uitgestrekte percelen akker- en weiland en is deels ingesneden. Op het hoogste punt zijn nog resten zichtbaar van een vroegere kasseiverharding. Waar de weg daalt richting de Nieuwermolenbeek is het wegdek centraal verhard met een kasseistrook. Verder naar de beek toe snijdt de weg zich dieper in en verdwijnt de kasseistrook. De holle weg passeert een kleine wegkapel en steekt de Nieuwermolenbeek over. Eens de beek voorbij, is de weg ter hoogte van een woning aangelegd als kasseiweg. Vervolgens is de weg over een korte afstand langs weerszijden beplant met opgaande zomereik. Na dit stukje 'dreef' loopt de onverharde weg rechtdoor tussen grote akkerpercelen met open zichten rondom. Tenslotte komt de weg uit bij een kruispunt met wegkapel.


ID: 76696 | Bouwkundig element

Hoeve Onze-Lieve-Vrouwenhof

Merchtemsebaan 50 (Asse)
Op de Poppkaart van circa 1860 aangeduid als een gesloten hoeve, waarvan nu nog enkel de vleugel aan de straat is bewaard.