Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1256 resultaten


ID: 14322 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein kasteel van Schoten

Kasteeldreef 61 (Schoten)
Een 16de-eeuws omwaterd kasteel gelegen in een ruim park, met vijver, graspleinen en weiden, sportvelden en een speelplein.


ID: 131548 | Landschappelijk element

Twee bruine beuken kasteeldomein Vordenstein

Kopstraat (Schoten)
Twee bruine beuken zijn bij de restauratie van het imposante drevenstelsel in Domein Vordenstein als reminiscentie behouden. Ze staan in het oosten van het parkbos bij het begin van een lange dreef die diagonaal, van uit het zuidoosten naar het noordwesten, het parkbos doorloopt.


ID: 14329 | Bouwkundig element

Eclectisch landhuis

Nachtegalenlei 43 (Schoten)
Landhuis te dateren circa 1900, omgeven door park met rododendrons en vijver.


ID: 14339 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Sint-Cordula

Sint-Cordulaplein (Schoten)
Vrijstaand gebouw gelegen te midden van het voormalige kerkhof met een variatie aan opgaande bomen en een dreef van gekandelaarde leilindes.


ID: 14360 | Bouwkundig element

Boswachterswoning en schuur

Zeurtebaan 10 (Schoten)
De woning gelegen aan de straat (nummer 10) is een boswachterswoning en geen boerenwoning. Van de achtergelegen hoeve (oud nummer 8) is de boerenwoning gesloopt, maar de schuur is bewaard.


ID: 40611 | Bouwkundig element

Villa Dirickz

Maria Joannalaan 28-30, 28B (Sint-Genesius-Rode)
Modernistische villa ontworpen door Marcel en Henri Leborgne, bouwaanvraag voor de villa met chauffeurswoning van 1931, tuinaanleg met kastanjedreef van de hand van Lucien Boucher.


ID: 135192 | Landschappelijk geheel

Stropersbos

Sint-Gillis-Waas (Sint-Gillis-Waas), Kemzeke, Stekene (Stekene)
Het Stropersbos bevindt zich te noordoosten van Stekene. In de vroege middeleeuwen was dit gebied bedekt door het Koningsforeest. Op initiatief van de graaf van Vlaanderen is dit gebied ontgonnen door abdijen, plaatselijke heren en particulieren. Het gebied omvat verschillende cultuurhistorische elementen uit de periode 14de-17de eeuw. In het begin van de 18de eeuw wordt ter hoogte van de Parmavaart een verdedigingslinie opgetrokken. Geleidelijk aan raakt het hele gebied bebost (18de-19de eeuw).


ID: 132041 | Landschappelijk element

Toegangsdreef Onze-Lieve-Vrouwkapel

Berkelei (Sint-Katelijne-Waver)
De zuidwest-noordoost lopende toegangsdreef van gekandelaarde zomerlindes naar de Onze-Lieve-Vrouwkapel vertrekt van de Berkelei en loopt hier evenwijdig mee. Dendrochronologisch onderzoek in 2013 heeft uitgemaakt dat het kapeldreefje werd geplant in het laatste decennium van de 19de eeuw (na 1888).


ID: 86231 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster- en scholencomplex zusters ursulinen

Bosstraat 9 (Sint-Katelijne-Waver)
De school en het klooster van de zusters ursulinen te Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd opgericht in 1841 onder impuls van pastoor J.B. Verheyden met hulp van zusters uit het klooster van Tildonk. Het park dat onmiddellijk aansluit op de gebouwen is een zeldzame getuige van de park- en groenaanleg binnen het typisch 19de-eeuwse opvoedingsconcept van het meisjespensionaat.


ID: 3258 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Sint-Michiels

Groenstraat 9-11 (Sint-Katelijne-Waver)
Het neoclassicistisch Sint-Michielskasteel wordt omgeven door een deels omgracht park en is bereikbaar via een kastanjedreef.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.