Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3055 resultaten


ID: 26728 | Bouwkundig element

Huis De Kapelle

Antwerpsesteenweg 233 (Gent)
Neogotisch herenhuis opgevat als een enkelhuis met twee traveeën en twee bouwlagen. Brede rechter venstertravee bekroond met een trapgevel van 1882-1884 ontworpen door Modeste De Noyette, links uitgebreid in 1941 met de deurtravee met lijstgevel en getrapt dakvenster, ontworpen door Emil Buyse en Leo Lefebure.


ID: 26737 | Bouwkundig element

Herenhuis ontworpen door J. Rooms

Antwerpsesteenweg 271 (Gent)
Imposant en stijlvol eclectisch getint herenhuis, van drie traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (nok parallel aan straat, leien met vorstkam); jaartal 1907 op poortsluitsteen en naar ontwerp van architect J. Rooms.


ID: 26750 | Bouwkundig element

Kasteel Potuit

Antwerpsesteenweg 528 (Gent)
Neoclassicistisch herenhuis, opgevat als een alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee en een halve verdieping, onder flauw hellend afgewolfd dak, drie rechtse traveeën vormen oudere kern uit eerste helft 19de eeuw, uitgebreid en aangepast tot huidig volume in 1866.


ID: 18855 | Bouwkundig element

Brouwerswoning

Apostelhuizen 29 (Gent)
Voormalig woonhuis van de brouwerij Heughebaert (zie Koepoortkaai nummer 15). Half vrijstaand, onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen met tentdak (Vlaamse pannen), uit de vroege 19de eeuw.


ID: 306651 | Bouwkundig element

Sint-Veerleplein en omgeving

Appelbrugparkje, Burgstraat, Gewad, Jan Breydelstraat, Kleine Vismarkt, Rekelingestraat, Sint-Veerleplein, Vleeshuistragel (Gent)
Het Sint-Veerleplein kan gerekend worden bij de oudste historische stadspleinen van Gent. Dit rechthoekig plein in de wijk Oudburg is vanouds gesitueerd aan de voet van het Gravensteen dat de noordkant van het plein vormt.


ID: 26511 | Bouwkundig element

Herenhuis

August Van Bockxstaelestraat 66 (Gent)
Onderkelderd herenhuis van het dubbelhuistype met vier traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw opvallend door zijn groter volume. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met neoclassicistische inslag.


ID: 26514 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

August Van Lokerenstraat 18 (Gent)
Neoclassicistisch herenhuis van het enkelhuistype met vier traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak, uit vierde kwart 19de eeuw.


ID: 26515 | Bouwkundig element

Herenhuis

August Van Lokerenstraat 20-24 (Gent)
Herenhuis van het enkelhuistype met vier traveeën en drie bouwlagen uit vierde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met neo-Lodewijk XVI-inslag.


ID: 18859 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis

Augustijnenkaai 2 (Gent)
Brede constructie van acht traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak rechts afgewolfd, links zijtrapgevel, voorzien van drie kleine dakkapellen en twee getrapte dakvensters, uit de 17de eeuw. Verankerde bak- en zandstenen lijstgevel in traditionele stijl, volgens archiefstukken licht aangepast en rechts verbreed met twee traveeën in 1787.


ID: 25120 | Bouwkundig element

Hotel Piers de Raveschoot

Baaisteeg 5, Koningstraat 12 (Gent)
Herenhuis op U-vormige plattegrond, geboortehuis van Alfred Piers de Raveschoot burgemeester van Gent van 1819 tot 1825, later in gebruik als schoolgebouwen. Noordwestvleugel met voorgevel van oorspronkelijk negen, nu elf traveeën en twee bouwlagen met zadeldak, volgens archiefstukken daterend van 1742, opgetrokken in Lodewijk XIV-stijl. Noordoostelijke vleugel haaks op voorgevel met tuingevel van vijf traveeën en twee bouwlagen met kelderverdieping, onder zadeldak, uit de 17de eeuw; hoogstwaarschijnlijk nog oudere kern onder meer zichtbaar aan zijgevel in de Baaisteeg. Zuidoostelijke vleugel of voormalige stallen van vijf traveeën en twee bouwlagen met mansardedak, mogelijk uit midden 18de eeuw met verankerde bakstenen achtergevel in Baaisteeg.