Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1362 resultaten


ID: 308306 | Bouwkundig element

Bunker C13

Vijverhoek (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn en bevat twee bunkerruimtes, waarvan één voorzien van een schietopening voor mitrailleur.


ID: 308307 | Bouwkundig element

Bunker C14

Watermolenstraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn en bevat twee bunkerruimtes, waarvan één voorzien van een schietopening voor mitrailleur.


ID: 308263 | Bouwkundig element

Bunker Av11

Wetterse steenweg (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. Deze vooruitgeschoven bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur en een observatiekoepel.


ID: 308300 | Bouwkundig element

Bunker Av12

Wetterse steenweg (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee gescheiden ruimtes, waarvan één voorzien op een stuk veldgeschut. De andere ruimte bevatte een schietopening voor mitrailleur en een observatiekoepel.


ID: 308258 | Bouwkundig element

Bunker A33

Wulgenstraat (Oosterzele)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, waarvan één met een schietopening voor mitrailleur en observatiekoepel en één met een schietopening voor een 47mm veldkanon.


ID: 87914 | Bouwkundig element

Herdenkingsmonument

Kapellestraat (Oostkamp)
Herdenkingsmonument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde burgers en soldaten uit Oostkamp en het gehucht Moerbrugge. Ontworpen in 1954 door beeldhouwer Cyriel Maerten en uitgevoerd onder leiding van de Brugse architect J. Lansoght. Plechtig onthuld op 9 oktober 1955.


ID: 88290 | Bouwkundig element

Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Torhoutsestraat (Oostkamp)
Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van Karel Laloo. Het oorlogsgedenkteken is opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog op de plaats van enkele vernielde huisjes.


ID: 88082 | Bouwkundig element

Bunkers

Westdijk (Oostkamp)
Bunkers, gelegen op de westelijke oever van het kanaal Gent-Brugge, op het voormalige jaagpad. Samen met nog twee bunkers voorbij de brug van Moerbrugge een kantonnement of magazijnsite vormend, behorend tot de kustverdediging 'Atlantikwall'. Deze bunkers zijn manschapsverblijven en allen identiek aan elkaar.


ID: 27745 | Bouwkundig element

Arbeiderscité

Nederenamestraat 192-250 (Oudenaarde)
Rij van 30 bakstenen arbeiderswoningen in seriebouw met spiegelbeeldschema en voortuintje, opgericht in 1924 door Henrist en Dupuis, eigenaars van de gelijknamige katoenspinnerij aan het begin van de Oudstrijdersstraat.


ID: 212488 | Bouwkundig element

Bizonbeelden en gedenkplaten van de Ohiobrug

Ohiostraat (Oudenaarde)
Ter nagedachtenis van de Slag aan de Schelde schonk de Amerikaanse staat Ohio een brug als oorlogsgedenkteken, de Thirty-seventh Division Memorial Bridge, op de plaats waar de Amerikaanse troepen de Schelde overstaken. Op de brug werden bizonbeelden en gedenkplaten aangebracht. De brug werd vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog maar later terug opgebouwd, inclusief beelden en gedenkplaten.