Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1679 resultaten


ID: 77563 | Bouwkundig element

Monument voor de gesneuvelden

Corneel De Ceusterstraat (Machelen)
Oorlogsgedenkteken uitgewerkt als een pseudo-obelisk, van de hand van Juul Reynaert, inhuldiging in 1923 en ingeplant in trapeziumvormig plein omzoomd door een muurtje met smeedijzeren hekwerk.


ID: 77612 | Bouwkundig element

Gedenkplaat L.E. Dewandeleer

Corneille Peetersstraat 49 (Machelen)
Rijwoning met in de gevel een hardstenen gedenkplaat met portretreliëf voor toondichter L.E. Dewandeleer.


ID: 49677 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Adrianus

Adegem-Dorp (Maldegem)
De parochiekerk uit 1849 was oorspronkelijk voorzien van een omringend kerkhof met een ommegang van Sint-Godelieve uit 1897 en werd afgesloten door een bakstenen muur en een monumentaal ijzeren hek van 1867. In 1842 werd de oude kerk gesloopt met uitzondering van de toren en het transept. Er werd een nieuwe, grotere kerk gebouwd onder leiding van de Gentse architect Louis Minard.


ID: 50511 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Francis de Meeuslaan (Maldegem)
Het oorlogsgedenkteken aan de Francis de Meeuslaan refereert aan de laatste zogenaamde “charge” van de Belgische Cavalerie op 19 oktober 1918 in Burkel. Het werd op de plaats van de militaire gebeurtenissen opgericht in opdracht van de zoon van de gesneuvelde graaf Francis de Meeus en ingehuldigd in 1931.


ID: 50592 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Marktstraat (Maldegem)
Te midden van een groene gordel, op een cirkelvormig verhoog opgericht levensgroot witstenen beeld van een treurende vrouw die zich buigt over een gestorven soldaat, gesigneerd Laloo Karel vooraan en Georges Sloovere aan de achterzijde.


ID: 49034 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Prins Boudewijnlaan (Maldegem)
Monument van het 3de Regiment Grenadiers gesneuveld in mei 1940, opgericht op initiatief van de Verbroedering van de Grenadiers, onthuld op 5 juni 1955.


ID: 50685 | Bouwkundig element

Stadswoning

Stationsstraat 52 (Maldegem)
Kleurrijk bakstenen rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak met dakvenster, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1913.


ID: 216150 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument Westmalle

Antwerpsesteenweg (Malle)
Op het ruime centrale dorpsplein staat op een verhoogd met kasseien belegd perk, het monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 1346 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Tivoli

Antwerpsesteenweg 92-96 (Mechelen)
Kasteel van 1802, omgeven door een beboomde tuin met centrale vijver, grasperk en grachten rondom. Poort en portierswoning aan de Antwerpsesteenweg.


ID: 3765 | Bouwkundig element

Herenhuis Rembert Dodoens

Augustijnenstraat 8 (Mechelen)
Breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met bepleisterde en beschilderde lijstgevel met 19de-eeuws uitzicht; oudere kern.