Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2665 resultaten


ID: 130461 | Landschappelijk element

Gemengde knotbomenrij en restant van hulsthaag

Soldatenstraat (Heuvelland)
Rij van geknotte zomerlinden, twee knotpopulieren en één knoteik langs een perceelsrand met restant van geschoren haag van scherpe hulst gemengd met hazelaar.


ID: 32627 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius

St.-Laurentiusplein (Heuvelland)
Georiënteerde kerk, heropgebouwd naar ontwerp van architect A. Dumont van 1925, ter vervanging van de in maart 1918 verwoestte, eenvoudige hallenkerk met westtoren. Eclectisch bedehuis qua materiaalgebruik, opstand en plattegrond, aansluitend bij de laatgotische regionale kerkbouw, echter architecturaal aanleunend bij het zogenaamd "school neoromaans" van de toenmalige kerkbouw. Omringend kerkhof afgezoomd door middel van haag en lindebomen. Ten zuidwesten, geplaveid toegangspad met bakstenen hekpijlers.


ID: 130994 | Landschappelijk element

Opgaande bomenrijen van linde

St.-Laurentiusplein (Heuvelland)
Kerkhofbeplanting met een dubbele opgaande bomenrij van Hollandse linde die het gaanpad rond het kerkhof begeleidt. De kerkhofbeplanting vervangt een vroegere beplanting met gekandelaarde linden.


ID: 130695 | Landschappelijk element

Gekandelaarde pleinbeplanting van linde

St.-Medardusplein (Heuvelland)
Pleinbeplanting van 32 gekandelaarde zomerlinden, geplant in een enkele rij rondom het Sint-Medardusplein (binnenzijde).


ID: 32725 | Bouwkundig element

Hoeve

Sulferbergstraat 28 (Heuvelland)
Langgestrekte hoeve met dwarsschuur, koestal, vijf traveeën tellend woonhuis en stal rechts,; voorliggend begrint erf afgezoomd met doornhaag; erftoegang gemarkeerd met hekpijlers.


ID: 201001 | Bouwkundig element

Dranoutre Military Cemetery

Victoriastraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordwesten van de kerk van Dranouter. De begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus, is ontworpen door Charles Holden en W.H. Cowlishaw en wordt gekenmerkt door natuurstenen muren en schuilgebouw, smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201033 | Bouwkundig element

Cabin Hill Cemetery

Waterputstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidoosten van Wijtschate. Deze kleine begraafplaats, ontworpen door N.A. Rew, is deels ommuurd, deels omhaagd. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen.


ID: 130596 | Landschappelijk element

Gemengde knotbomenrij van wilg en populier

Westerse Klijtestraat (Heuvelland)
Gemengde knotbomenrij van schietwilg en Canadese populier, aangeplant langs een perceelsgracht. De bomen zijn op verschillende hoogte geknot.


ID: 32772 | Bouwkundig element

Hoevetje

Wulvergemstraat (Heuvelland)
Naar het zuiden georiënteerd hoevetje van het langgestrekte type bestaande uit een staltravee links, woongedeelte van drie traveeën en een staltravee links onder overstekend zadeldak. Stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen in achter- en linker zijgevel, uit het begin van de jaren 1920. Ten oosten, bakhuisje.


ID: 32666 | Bouwkundig element

Hoeve Poorthof

Zwartemolenstraat 4 (Heuvelland)
Hoeve naar ontwerp van Gustave Fierens, naar verluidt in 1923 op de funderingen van de vooroorlogse hofstede heropgebouwd. Teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen met U-vormige opstelling rondom een verhard erf; resten van omwalling, ten westen.