7152 resultaten
ID: 132795 | Landschappelijk element
Verrebeke 25 (Brakel)
De opgaande Hollandse linde staat aan straatzijde bij een voormalig erf. De mooi uitgegroeide boom heeft een omtrek van 360 cm.
ID: 132798 | Landschappelijk element
Verrebeke 25 (Brakel)
De opgaande omvangrijke haagbeuk staat op de perceelsgrens van een tuin, langs pad haaks op de Verrebeek. De boom hoort bij een rij opgaande bomen.
ID: 132793 | Landschappelijk element
Verrebeke 27 (Brakel)
De twee welkomstbomen staan bij de erftoegang van een semi-gesloten hoeve. De meest zuidelijke boom is recent vervangen. De boomstronk van de oude verwijderde boom is nog aanwezig. Hieruit heeft men vanuit de stamopslag een nieuwe jonge boom geselecteerd die voorlopig nog beheerd wordt als opgaande boom. De meest noordelijke boom is een gekandelaarde boom die werd ontdaan van alle takken.
ID: 133474 | Landschappelijk element
Verrebeke 4 (Brakel)
De kaphaag van gewone es en haagbeuk rond de site van de oude pastorie bevindt zich op de zuidoostelijke en de zuidwestelijke perceelsgrenzen. Er zijn enkele opgaande bomen aanwezig en een op enen gezette meidoorn.
ID: 133480 | Landschappelijk element
Verrebeke 5 (Brakel)
De haagbeukhaag staat bij de molenaarswoning die bij de Verrebeekmolen hoort. De haagbeukhaag staat ten noordoosten van de oprijlaan. De haag heeft een bijmenging van gewone beuk, gewone meidoorn en gladde iep.
ID: 132800 | Landschappelijk element
Verrebeke 8 (Brakel)
De houtkant op talud bevindt zicht aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis. De houtkant bevindt zich aan de linker zijde van de erftoegang. Aan de rechter zijde bevindt zich een kapel met een opgaande es als kapelboom.
ID: 132810 | Landschappelijk element
Verrebeke 8 (Brakel)
De kapelboom, een opgaande es, bevindt zicht ten noorden van een kapel. De betreedbare kapel ligt aan de straatzijde van het erf van een boerenhuis.
ID: 132654 | Landschappelijk element
Vissegem (Brakel)
Twee gekandelaarde welkomstbomen bij het begin van de lange weg, die toegang verleent tot de, deels verdwenen, lager gelegen hoevetjes. Samen met nog een paar andere lindes hier in de omgeving worden ze de “Pyckes bomen” genoemd. Volgens onze zegsman zouden de bomen geplant zijn rond 1860 door de familie Vanderlinden – Pycke.
ID: 132656 | Landschappelijk element
Vissegem (Brakel)
In de bocht van de weg staan op een talud drie gekandelaarde linden. Tegen de middelste werd een boomkruis bevestigd. Bomen in de hoek van een perceel, bij de bocht van een weg, werden ook geplant om het verder afsnijden van de weg te voorkomen. Samen met nog een paar andere lindes hier in de omgeving worden ze de “Pyckes bomen” genoemd. Volgens onze zegsman zouden de bomen geplant zijn rond 1860 door de familie Vanderlinden – Pycke.
ID: 132657 | Landschappelijk element
Vissegem (Brakel)
Een beek begeleidende houtkant van meer dan 300 meter lang bestaande uit meerdere soorten. De soorten met sporen van een traditioneel kapbeheer zijn: es en haagbeuk als knotboom; schietwilg en els als hakhout. Een canadapopulier markeert er de hoek van een perceel en kraakwilg, meidoorn en vlier staan er vermoedelijk ten gevolge van natuurlijke uitzaaiingen. De schietwilg waarvan sprake (in oorsprong wellicht een hakhoutstoof) heeft een omtrek van circa 7 meter en een totale hoogte van 25 meter. Het is een enorm groot meerstammig exemplaar. Naast de houtopbrengst vervult de houtkant ook een belangrijke nevenfunctie, namelijk het vastleggen van de diep uitgesneden beekoever.