1850 resultaten
ID: 200295 | Bouwkundig element
Schijfstraat, Sint Pieter, Walstraat (Lanaken)
De stad was voorzien van een drieledige omwalling, waarvan verscheidene resten bewaard bleven en waarvan het tracee nog duidelijk in het huidige straatbeeld is af te lezen.
ID: 216487 | Bouwkundig element
Sluishuis (Lanaken)
De bunker maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen en werd aangelegd samen met het kanaal in de jaren 1930.
ID: 216488 | Bouwkundig element
Sluishuis (Lanaken)
De bunker in de noordoostelijke sluiswand van de sluis van Lanaken maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen. Deze linie werd aangelegd samen met het kanaal en de sluizen in de jaren 1930.
ID: 216489 | Bouwkundig element
Sluishuis (Lanaken)
De bunker maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen en werd aangelegd samen met het kanaal in de jaren 1930. De bunker is gelegen ten noorden langs de spoorlijn komende van Maastricht.
ID: 216491 | Bouwkundig element
Tournebride (Lanaken)
De bunker maakt deel uit van de linie langs het verbindingskanaal Briegden-Neerharen en werd aangelegd samen met het kanaal in de jaren 1930.
ID: 200670 | Bouwkundig element
Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkteken ter herinnering aan de artillerie- en genietroepen van de 34ste Britse divisie en de rol die ze hier speelden tijdens de gevechten van oktober-november 1917 (Derde Slag bij Ieper). Achter het gedenkteken staat een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog.
ID: 213618 | Bouwkundig element
Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Restanten van een bovengrondse betonnen militaire constructie uit de Eerste Wereldoorlog, van Duitse makelij.
ID: 213414 | Bouwkundig element
Boezingestraat 148 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vóór de Derde Slag bij Ieper opgetrokken bij een hoeve langs de weg Langemark-Boezinge. De bunker was oorspronkelijk bedoeld als medische post.
ID: 301313 | Bouwkundig element
Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgetrokken vóór de Derde Slag bij Ieper ter hoogte van een opslagdepot dat ten noorden van de dorpskom van Sint-Juliaan was aangelegd. Deze zone lag toen op nauwelijks twee kilometer van de Duitse frontlijn, op 500 meter achter de Duitse tweede verdedigingslijn, de zogenaamde 'Albrechtstellung'.
ID: 213587 | Bouwkundig element
Brugseweg 1 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse artilleriepost, opgetrokken vóór de zomer van 1917 in bestaande bakstenen gebouwen van een hoeve, die op Britse militaire stafkaarten wordt aangeduid met 'Cheddar Villa', op Duitse militaire stafkaarten met 'Falscher Hof Vanheule'.