477 resultaten
ID: 131687 | Landschappelijk element
Plankerweg (Voeren)
De kaphaag staat op een talud op de perceelsrand tussen weilanden. De knothaagbeuken hebben omtrekken tussen 250 cm en 500 cm. Knotbomen en opgaande bomen van zomereik komen voor naast zoete kers, meidoorn, gewone hazelaar, opgaande es en hakhout van gewone esdoorn.
ID: 131228 | Landschappelijk element
Grotestraat, Rankhove 2 (Herne)
De gemengde haag is aangeplant op de perceelsgrens van een relict van een hoogstamboomgaard. De op 1,8 meter geschoren veekeringshaag bestaat onder andere uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), rode kornoelje (Cornus sanguinea), gewone hazelaar (Corylus avellana), zoete kers (Prunus avium) en sleedoorn (Prunus spinosa).
ID: 133365 | Landschappelijk element
Fr. De Greefstraat, Wolfpoortstraat (Beersel)
Tussen de Fr. De Greefstraat en de Wolfpoortstraat is er een hoogstamboomgaard waarbij de afgestorven fruitbomen regelmatig werden vervangen met jonge inboet. De boomgaard is bovendien nog voorzien van een afsluitingshaag van meidoorn, beuk, haagbeuk en met natuurlijke verrijking van eik, hazelaar en sleedoorn.
ID: 131719 | Landschappelijk element
Kloosterhofstraat, Obsinnich (Voeren)
De houtkant staat op een talud tussen twee graslanden. De gemengde houtkant bevindt zich net ten zuiden van de spoorlijn Tongeren-Aken. De soortensamenstelling bestaat uit meidoorn, gewone es, roos, gewone hazelaar, lork, gewone esdoorn en een opgaande zomereik die tevens een hoekboom is.
ID: 131773 | Landschappelijk element
Mabrouck (Voeren)
De houtkant staat op het talud van een holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout, opgaande bomen en knotbomen van gewone es, hakhout van hazelaar, sleedoorn, rode kornoelje, eenstijlige meidoorn, roos, wilde lijsterbes, trosvlier, kerspruim, opgaande bomen van zomereik en sleedoorn.
ID: 305836 | Landschappelijk element
Kruisdreef (Zottegem)
De Kruisdreef kruist de monumentale Kasteeldreef van het kasteel van Leeuwergem. Het aangeduide traject heeft het profiel van een holle weg met houtkanten op de taluds. Er zijn oude hakhoutstoven van hazelaar, gewone es, zwarte els en zomer eik aanwezig, de taluds werden recent aangeplant met een assortiment van struiken en boomsoorten.
ID: 132201 | Landschappelijk element
Magis (Voeren)
De gemengde houtkant staat op het talud van een holle weg. De veel voorkomende gewone esdoorn komt voor onder de vorm van knotbomen, opgaande bomen en hakhout. Eenstijlige meidoorn, knotbomen van gele bindwilg, hakhout van gewone hazelaar, knotbomen en hakhout van veldesdoorn en opgaande en knotbomen van zomereik.
ID: 131304 | Landschappelijk element
Philipskouterstraat 7 (Herne)
De uitgegroeide haag en houtkant bevindt zich deels op de perceelsgrens van een erf en een akkerland en deels tussen weiland en akkerland. De haag bestaat uit eenstijlige meidoorn (Crataegus monogyna), ruwe iep (Ulmus glabra), gewone haagbeuk (Carpinus betulus) en gewone hazelaar (Corylus avellana).
ID: 131953 | Landschappelijk element
Hooggoed 2 (Aalter)
Het erf wordt volledig omsloten door een geschoren erfafsluiting die in hoofdzaak bestaat uit meidoorn en voor een kwart uit haagbeuk. In de haag staan als struik uitgegroeide mispels, verder is de haag al dan niet op natuurlijke wijze verrijkt met es, eik, beuk, hazelaar, hulst, populier, roos, braam en wilde kamperfoelie.
ID: 131914 | Landschappelijk element
Veurs (Voeren)
De houtkant op het talud van de holle weg die vanuit Veurs naar het zuiden loopt bestaat uit zeer oude knotbomen van gewone haagbeuk, winterlinde, olm, zomereik, gewone hazelaar, knotbomen en hakhout van gewone es, hulst en gewone aalbes. Op de kop van het talud staat meidoorn als veekeringshaag.