Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

129 resultaten


ID: 88470 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom

Kerkplein (Sint-Laureins)
Kerkplein zonder nummer. voor de kerk. Het is een Hollandse linde (Tilia x europaea) met een omtrek van 195 cm gemeten op een hoogte van 1.50 m.


ID: 131398 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom Sint-Margriete

Kerkplein (Sint-Laureins)
In 1920 werd op het kerkplein voor de pastorie een gekandelaarde linde geplant als vredesboom. Naar verluid werd de boom recent vervangen door een jong exemplaar.


ID: 131401 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als vredesboom

Molenstraat, Stee, Veldstraat (Sint-Laureins)
De vrijheidsboom, aangeplant in 1919 is een alleenstaande bruine beuk met een stamomtrek van 256 cm en een rechtopstaande stam van 5 m hoogte. Naast de boom werd een oorlogsmonument ter herdenking van de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog opgericht, eveneens in 1919. De boom werd vervangen door een jonge boom.


ID: 300802 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Marktplein (Sint-Lievens-Houtem)
De lindeboom vervangt een beuk die hier in 1919 geplant werd als vredesboom bij de oprichting van een oorlogsmonument ter nagedachtenis van de slachtoffers van Eerste Wereldoorlog. De nog jonge boom is door zijn standplaats vlakbij de toegang tot het kerkhof zéér beeldbepalend in het straatbeeld.


ID: 131406 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Vlierzeledorp (Sint-Lievens-Houtem)
Op het dorpsplein van Vlierzele, tegenover het gemeentehuis en vlakbij de parochiekerk, staat een opgaande linde. De linde werd aangeplant als vredesboom na WOI.


ID: 305807 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Dorpsstraat (Sint-Martens-Latem)
De opgaande linde links van de kerk is aangeplant als vredesboom. Deze boom vervangt een linde die hier stond vanaf 1920 en geplant was als aandenken aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De huidige linde is aangeplant in 1976, nadat de oorspronkelijke vredesboom is omgewaaid.


ID: 300534 | Landschappelijk element

Opgaande wintereik als vredesboom

Hof van Belsele (Sint-Niklaas)
Ter vervanging van een aantal ceders werd achter het oorlogsmonument een jonge wintereik geplant.


ID: 301789 | Landschappelijk element

Opgaande zilverlinde als vredesboom

Sint-Martenplein, Stapelstraat (Sint-Truiden)
Op het Sint-Martensplein staat bij het oorlogsmonument een opgaande zilverlinde. Het is een laag vertakte zilverlinde die er als vredesboom werd geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 306586 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vredesboom

Goethalsplaats (Tielt)
Midden op het Goethalsplein staat een opgaande linde (Tilia x europaea). Deze boom is geplant als vredesboom, ter herdenking aan de bevrijding na de Eerste Wereldoorlog.


ID: 133479 | Landschappelijk element

Opgaande linde, eik en paardenkastanje bij oorlogsmonument

Bommershoven (Tongeren-Borgloon)
Op een pleintje met een oorlogsmonument van de Eerste Wereldoorlog staan drie opgaande bomen die mogelijk dateren van de aanleg van het monument of vroeger. De linde kan misschien een vrijheidsboom van 1830 zijn met zijn afmetingen van 253 cm stamomtrek, 24 m hoogte en 15 m kruindiameter. De paardenkastanje heeft afmetingen van 280 cm stamomtrek, 17 m hoogte en 16 m kruindiameter. De eik een stamomtrek van 208 cm, een hoogte van 21 m en een kruindiameter van 15 m.