Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

118 resultaten


ID: 216926 | Bouwkundig element

Mouterij en magazijn van Brouwerij Jespers-Boon

Nieuwstraat 15 (Tervuren)
Monumentaal gebouw opgetrokken uit baksteen met aan de straat drie strak geordonneerde puntgevels met centrale inrijpoort, opgericht in 1899.


ID: 87005 | Bouwkundig element

Burgerhuis met fabrieksgebouwen

Deinsesteenweg 242-244 (Tielt)
19de-eeuwse laatclassicistische burgerwoning met restanten van bijhorende fabrieksgebouwen van mouterij Labens, later weverij Desplenter - Labens. Burgerhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Achtergelegen magazijn van twee bouwlagen. Langsheen de Hoogmolenweg staat nog het restant van de weverij uit 1922-1923 die in 1953 is aangepast.


ID: 90067 | Bouwkundig element

Brouwerij Vondel

Karel van Manderstraat 26 (Tielt)
Voormalige brouwerij Vondel, thans Ontmoetingscentrum Vondel, Openbare Bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang, een grootschalig en beeldbepalend complex in het dorpscentrum. In de eerste helft van de 19de eeuw bevinden zich op de betreffende percelen een huis met achterliggende brouwerij, tuin en graanmolen aan de zuidoostzijde, weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) en eigendom van de Meulebeekse brouwer Joannes Carpentier.


ID: 37348 | Bouwkundig element

Mouterij

Repenstraat 7 (Tongeren-Borgloon)
Het complex bestaat uit een breedhuis en een dienstgebouw, beide daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 87451 | Bouwkundig element

Brouwerij Bekaert

Markt 22-23 (Torhout)
Het brouwershuis Bekaert situeert zich op de Markt van Torhout (tot de jaren 1980 Gevangenisstraat). Voor dit huis staat een oude openbare stadspomp. Even verder van de Markt, staat een tweede stadspomp (Nieuwstraat).


ID: 16671 | Bouwkundig element

Brouwerij Houvenaghel

Duinkerkestraat 10 (Veurne)
Voormalige brouwerij Houvenaghel volgens opschrift van poort, thans drankopslagplaats. Breedhuis van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag onder mank zadeldak (Vlaamse pannen). Oude kern uit de 18de eeuw, zie bewaard linker aandak bij achtergevel; 19de-eeuwse gevelordonnantie met toevoeging van halve verdieping.


ID: 16713 | Bouwkundig element

Brouwerij met brouwerswoning en mouterij

Ieperse Steenweg 96 (Veurne)
Herenhuis (nok loodrecht op de straat) ingeplant midden omhaagde tuin met hek; rechts, aan de straat gelegen voormalige brouwerij en mouterij, thans drankenopslagplaats zogenaamd "De fabriek" volgens opschrift; beide uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 16779 | Bouwkundig element

Mouterij van brouwerij De Sterre

Oude Beestenmarkt 2 (Veurne)
Voormalige mouterij van verdwenen brouwerij zogenaamd De Sterre, vermoedelijk in kern opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Gebouw met één bouwlaag van zes traveeën links en twee bouwlagen van drie traveeën rechts onder zadeldak.


ID: 32603 | Bouwkundig element

Sint-Rochusbrouwerij Hayen-Bomal

Ulbeekstraat 11-12, 20-21, 22, 19A (Wellen)
Complex met neoclassicistisch getint woonhuis en mouterij en stallingen in typische, hier verzorgde industriële baksteenarchitectuur daterend van 1890-95.


ID: 85163 | Bouwkundig element

Gebouwen van brouwerij Sint Martinus

Watermolenstraat 17 (Wetteren)
Brouwerijgebouw van de vroegere brouwerij Sint Martinus of brouwerij Verstraeten, opgericht in 1900 op het voorerf van zijn woning door V. Verstraeten en in 1909 vergroot. L-vormig bakstenen brouwerijgebouw van twee verdiepingen met hoofdgebouw op kelderverdieping, afgedekt met pannen zadeldak met midden uit de nok oprijzende vierkante schoorsteen. Op de hoek van het industriële complex: rechthoekige mouttoren voorheen afgedekt met een steil schilddak, nu met plat dak.