Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2942 resultaten


ID: 8988 | Bouwkundig element

Hoeve

Ressegemstraat 77 (Herzele)
Kleine hoeve met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met vaalt.


ID: 9008 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Sint-Lievensplein 1 (Herzele)
De pastorie van de Sint-Martinusparochie met aansluitende, deels ommuurde tuin, werd opgetrokken in het laatste kwart van de 18de eeuw en werd uitgebreid in de 19de eeuw.


ID: 9009 | Bouwkundig element

Burgerhuis Van den Bossche-Callebaut

Sint-Lievensplein 2 (Herzele)
Het burgerhuis Van den Bossche-Callebaut dateert van het begin van de 20ste eeuw en wordt gekenmerkt door zijn een achthoekige toren aan de linkerzijde van de voorgevel.


ID: 9007 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Sint-Lievensplein 23 (Herzele)
Gelegen ten noorden van het dorpsplein, voorheen met omringend, ommuurd kerkhof, bewaard ten noorden; ten zuiden zijn de stijlen van de vroegere poort bewaard; gebouwd in 1774 onder pastoor P.J. Van Volcxem.


ID: 8981 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Mauritius met kerkhof

St.-Mauritsplein 11 (Herzele)
Pseudobasiliek, gelegen op een hoogte met deels bewaard omringend, ommuurd kerkhof met graftekens. Eerste vermelding in 1147; afhankelijk van de abdij van Saint-Ghislain van circa midden 12de eeuw tot eind 17de eeuw. De plattegrond ontvouwt: een westtoren, een driebeukig schip met vijf traveeën, een koor met driezijdige sluiting, noordelijke en zuidelijke sacristie. Van de gotische kerk bleven bewaard: het koor, de middenbeuk en de westtoren. Verbouwing van de zijbeuken in de 18de eeuw, restauratie in 1898 onder leiding van architect Henri Geirnaert.


ID: 8982 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Mauritiusparochie met tuin

St.-Mauritsplein 9 (Herzele)
Pastorie, gelegen naast populierendreef, met ommuurd voortuintje met bakstenen ingangspoort. Achter het huis, grote, deels ommuurde tuin met omwalde motte. Dubbelhuistype met twee bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak met klokkenruiter, uit eind 19de eeuw tot begin 20ste eeuw.


ID: 9056 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Tolstraat 17 (Herzele)
Burgerhuis met ommuurd voortuintje met gesmeed ijzeren balusters. Dubbelhuis met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 22498 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jacob

Everselkiezel 93 (Heusden-Zolder)
Neoclassicistische zaalkerk van 1849. Ommuurd aan de zuid- en westzijde, met een ijzeren hekje voor de ingang.


ID: 134639 | Landschappelijk element

Domein Meylandt

Graaf de Theuxlaan 61 (Heusden-Zolder)
Park in land­schap­pelijke stijl uit midden 19de eeuw, deel van een domein­ van circa 23 hectare met kasteel en aanhorigheden, vij­ver, moes­tuin, boomgaard, wei­lan­den, bos­sen­ en een water­mol­en; oudere site in het valleiland­schap van de Man­delbeek en sedert 1958 gemeentelijk domein.


ID: 201017 | Bouwkundig element

Locre No.10 Cemetery

Dikkebusstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met Britse en Duitse doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen tussen Loker en Dranouter. De ommuurde begraafplaats met L-vormig grondplan, een smeedijzeren toegangshekken en een 'Cross of Sacrifice' werd ontworpen door W.H. Cowlishaw. Het geheel wordt getooid met struiken, bloemperken en opgaande bomen.