Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 30885 | Bouwkundig element

Hoeve Lindegoed

Pappotstraat 5 (Ieper)
Hoeve heropgebouwd naar ontwerp van C. Schmidt (Poperinge) van 1921, echter niet volledig aansluitend bij het ontwerp; naar verluidt, vooroorlogse hoeve dieperin gelegen. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30888 | Bouwkundig element

Hoeve Essenhove

Pappotstraat 8 (Ieper)
Hoeve, naar verluidt niet op dezelfde plaats heropgebouwd. Heropbouw teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30833 | Bouwkundig element

Hoeve 't Ravenhof

Poperingseweg 412 (Ieper)
Eertijds omwalde hoeve met losse bestanddelen: groepering van verankerde, rood bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder overkragend zadeldak op houten modillons, rond een geasfalteerd erf met centraal siertuintje ter vervanging van vroegere vaalt.


ID: 30835 | Bouwkundig element

Hoeve

Poperingseweg 500 (Ieper)
19de-eeuwse hoeve, deels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, waarna gedeeltelijk heropgebouwd (voorgevel boerenhuis + links stalgedeelte, losse stalvleugel), gedeeltelijk hersteld (schuur) naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920.


ID: 30837 | Bouwkundig element

Hoeve 't Kasteeltje

Poperingseweg 508 (Ieper)
Tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Engelsen als lazaret ingericht. Bovenverdieping rechts deels beschadigd door mijnontploffing in april 1918, waarna gereconstrueerd naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1921.


ID: 30637 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve Madelstede met gedenkkapel en verlaten vooroorlogse site

Ravestraat 24 (Ieper)
De hoeve is in 1921-1922 ex situ heropgebouwd naar plannen van de Ieperse architect Cyrille Schmidt. Aan de straatzijde wordt het ensemble van hoevegebouwen bepaald door de imposante, in een tuin gelegen boerenwoning, en de inkompartij met kapel en toegangspoort. Door de ex situ-wederopbouw zijn ten noorden van de wederopbouwhoeve de fundamenten van de vernietigde vooroorlogse hoevegebouwen bewaard. Deze vormen een belangrijke getuige van de Eerste Wereldoorlog want de hoeve en de nu verdwenen Franse begraafplaats ertegenover lagen pal in de frontzone. De kapel - een nieuw gegeven na de oorlog - werd in 1922 opgericht.


ID: 30639 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoevetje

Reningestraat 10 (Ieper)
Kleine wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw uit de 19de eeuw.


ID: 30640 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Reningestraat 15 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski (Brussel), teruggaand op de regionale negentiende-eeuwse hoevebouw.


ID: 30642 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Reningestraat 6 (Ieper)
Wederopbouwhoeve, thans buitenverblijf, teruggaand op de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf.


ID: 30638 | Bouwkundig element

Hoevetje

Reningestraat 8 (Ieper)
Pittoresk hoevetje naar ontwerp van architecten Fernand Petit en Jacques Obozinski, uit het begin van de jaren 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale (doorsnee) hoevebouw.