Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4941 resultaten


ID: 75039 | Bouwkundig element

Hoeve bij het kartuizerinnenklooster Sint-Anna-ter-Woestijne

Oude St.-Annadreef 90 (Brugge)
Vandaag achteringelegen hoeve met oude kern uit de 18de eeuw. Toegankelijk via een lange dreef met populieren. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, witbeschilderd boven een zwart gepekte plint. Grondig verbouwd in de jaren 1980.


ID: 79935 | Bouwkundig element

Brittanniadok

Paul Jean Claysstraat (Brugge)
Dok ten oosten begrensd door de Oostdam (zie Henri Victor Wolvensstraat) en aan de westzijde afgebakend door de Hermespier die in het verlengde loopt van de monding naar de Vandammesluis. In het dok monden de twee in de eerste helft van de jaren 1970 ingekokerde afleidingskanalen uit.


ID: 77461 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.


ID: 77467 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Les Fayards met park

Pelderijnstraat 54 (Brugge)
Kasteel en koetswoning in neoclassicistische stijl, vermoedelijk een ontwerp van architect Alphonse De Pauw gelegen in een park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos en bomengroepen in kern daterend uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 83167 | Bouwkundig element

Godshuizen De Schipjes

Peterseliestraat 136-158 (Brugge)
Bestaande uit twaalf huisjes naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge). Fasegewijs tot stand gekomen in de loop van 1908. 1987-1990: consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect A. Schrauwen. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architecten K. Lantsoght en G. Vandenabeele (Brugge) in 1996-2001.


ID: 79936 | Bouwkundig element

Wielingendok

Pieter Troostlaan (Brugge)
Meest noordelijke dok in de westelijke Voorhaven. De benaming verwijst naar De Wielingen, een vaarwater in de Noordzee gaande van vóór Heist tot vóór Vlissingen.


ID: 79937 | Bouwkundig element

Containerdok

Pieter Troostlaan (Brugge)
Uitgerust om alle moderne vormen van scheepvaart en behandelingstechnieken van stukgoederen op te vangen. De lengte van de kaaimuren bedraagt 1.300 meter op een waterdiepte van 18 meter.


ID: 77469 | Bouwkundig element

Hof Avignon

Pijpeweg 124 (Brugge)
De hoeve is begin jaren 1980 ingrijpend verbouwd, maar heeft het vroegere uitzicht en volume, met hoge opkamer, grotendeels behouden. In de linkerzijgevel met vlechtingen zijn nog sporen van het oude metselwerk zichtbaar.


ID: 77484 | Bouwkundig element

't Apertjebrug over het Zuidervaartje

Polderstraat (Brugge)
De witbeschilderde betonnen brug met vleugels, in art-decostijl, heeft twee balustrades, opengewerkt met blindnissen.


ID: 77479 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Omwald kasteel Warren met tuin

Polderstraat 64-66 (Brugge)
Kasteel met bouwsporen die kunnen teruggaan tot de 16de eeuw. Gelegen in een grote tuin, met oude bomen binnen de oude omwalling en vlakbij de splitsing met de Aardenburgseweg. Voor het eerst vermeld op het einde van de 15de eeuw. In 1920-1923 verbouwing van kasteel en koesthuis door architect Alphonse De Pauw.