Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2016 resultaten


ID: 44069 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Juliaan

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Georiënteerd bedehuis met achterliggend kerkhof, middenin omhaagde grasperken; westzijde en gekasseid kerkpad afgeboord met acacia's. Driebeukige neogotische hallenkerk naar ontwerp van architect Jules Coomans van 1921.


ID: 44137 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Guynemerplein 14A (Langemark-Poelkapelle)
Georiënteerd bedehuis ten noordoosten van en schuin ingeplant ten opzichte van het Guynemerplein, middenin omzomende grasperken. Kerk in sobere, eclectische bouwtrant met een aantal elementen aanleunend bij de toenmalige, "moderne" religieuze architectuur, naar ontwerp van architect Maurice Allaert (Kortrijk) van 1923.


ID: 44087 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Klerkenstraat 165 (Langemark-Poelkapelle)
Moderne zaalkerk op rechthoekige plattegrond met vrijstaande zuidwesttoren, naar ontwerp van architect Vandesande van 1938; ingewijd op 16/4/1939, volgens gevelsteen onderaan de toren.


ID: 44090 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Paulus Bekering

Markt 50 (Langemark-Poelkapelle)
Centraal gelegen, georiënteerd bedehuis midden omhaagde grasperken, afgezet met linden. Heden driebeukige hallenkerk met westtoren in neo-baksteengotiek naar ontwerp van architect Thierry Nolf van 1921. Toren heropgebouwd volgens het algemeen geldend torenpatroon van de streek; spits enigszins afwijkend van de vooroorlogse leien bekroning met lichte welving en balustrade.


ID: 47786 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Dorp (Lebbeke)
Georiënteerde dorpskerk centraal ingeplant op het dorpsplein, voorheen omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof. De kerk vertoont een driebeukig schip van vijf traveeën verenigd onder één zadeldak met vierkante klokkentoren boven de oostelijke travee, voorafgaand aan een koor van twee traveeën met driezijdige sluiting. De oudste bekende vermelding voor de kerk dateert van 1232.


ID: 47696 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Grote Plaats (Lebbeke)
Onze-Lieve-Vrouwparochiekerk en bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw, Troosteres der Bedrukten. Imposant deels gotisch en barok kerkgebouw ingeplant aan de oostzijde van de Grote Plaats, oorspronkelijk omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof dat in 1897 bij het dorpsplein gevoegd werd.


ID: 47710 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Joannes-Maria Vianney

Heizijdestraat (Lebbeke)
Modern kerkgebouw met vrijstaande campanile met uurwerk op het zuidwesten aan de straat en achterin gelegen gebedsruimte, opgetrokken uit beton met bakstenen parement en onder schuin afhellend en vooraan overstekend plat dak, naar plannen van architect Eugène De Witte van 1961-1965. Inwijding op 11 mei 1969.


ID: 47723 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilig Kruis

Lange Minnestraat 63 (Lebbeke)
De bouw van de nieuwe kerk werd gerealiseerd onder leiding van pastoor R. Goethals van Lebbeke-Centrum en uitgevoerd naar ontwerp van architect Henri Valcke uit Gent. De eerstesteenlegging gebeurde op 19 mei 1935.


ID: 47873 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Salvator

Wiezeplein (Lebbeke)
Laatgotische kerk ingeplant te midden van het dorpsplein, voorheen omgeven door een ovaal ommuurd kerkhof. Het huidige kerkgebouw, volledig opgetrokken uit Ledische zandsteen in gotische stijl, dateert in kern ten vroegste uit de 14de-15de eeuw. Haar huidig uitzicht kreeg de kerk in de periode 1869-1872 door de restauratie- en vergrotingswerken onder leiding van de Gentse architect August Van Assche.


ID: 9126 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Denijs

Impedorp 64 (Lede)
Kleine eenbeukige kerk, gebouwd op natuurstenen sokkel. De plattegrond ontvouwt een eenbeukig schip met vier traveeën, een achtzijdige westtoren, een koor met een rechte travee en driezijdige sluiting; ten zuiden sacristie.