Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 31760 | Bouwkundig element

Stadswoning

Abeelplein 14 (Borgloon)
Diephuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen), uit midden 19de eeuw. Bakstenen gevel met een recente onderbouw.


ID: 31761 | Bouwkundig element

Afspanning Café Victoria

Abeelplein 15 (Borgloon)
Het burgerhuis dateert in de kern uit het laatste kwart van de 18de eeuw, de gevelcementering werd aangebracht in de tweede helft van de 19de eeuw. Het gebouw fungeerde aanvankelijk als afspanning.


ID: 31756 | Bouwkundig element

Stadshoeve

Abeelplein 2 (Borgloon)
De stadshoeve, gelegen aan de kruising van het Abeelplein met de Graethemstraat, vormt een U-vormig complex van een neoclassicistisch herenhuis met schuur en stalling. De gebouwen dateren uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 31757 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Abeelplein 3 (Borgloon)
Breedhuis van vier traveeën en oorspronkelijk twee, thans drie bouwlagen onder zadeldak, uit eerste kwart 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel. Recente houten kroonlijst.


ID: 31758 | Bouwkundig element

Stadshoeve

Abeelplein 4 (Borgloon)
Het neoclassicistische herenhuis gelegen aan de kruising van het Abeelplein met de Graethemstraat, werd opgetrokken als stadshoeve en fungeerde vanaf het einde van de 19de eeuw als Hôtel des Bains.


ID: 31733 | Bouwkundig element

Kasteeldomein van Bommershoven

Alfonsstraat 59 (Borgloon)
Herenhuis met hoeve, gelegen naast de kerk, en gebouwd in 1759-61 door Marcel-Gérard Magnée. Het oorspronkelijke complex bestond uit drie losstaande vleugels.


ID: 31734 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Alfonsstraat 60 (Borgloon)
Alleenstaand huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Verhoogde begane grond. Bakstenen lijstgevel met dropmotief onder de kroonlijst.


ID: 31735 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Alfonsparochie

Alfonsstraat 61 (Borgloon)
Voormalige pastorie van circa 1860. Oorspronkelijk bezat Bommershoven geen eigen pastorie, de pastoor resideerde in Haren. Restauratie door Bricteux in 1903.


ID: 31736 | Bouwkundig element

Rode Hoeve

Alfonsstraat 62 (Borgloon)
Op de Ferrariskaart afgebeeld als een gesloten geheel, in de Atlas van de Buurtwegen als semi-gesloten. Heden gesloten hoeve; bakstenen complex rond een rechthoekig gekasseid erf met centrale mestvaalt.


ID: 31737 | Bouwkundig element

Biezenhof

Alfonsstraat 63 (Borgloon)
Gesloten hoeve, eertijds afhankelijk van de landcommanderij Alden Biesen. Eerste vermelding in 1309. Aan de winning was een laathof verbonden. Uit de pacht blijkt dat het één van de rijkere hoeven van de Orde was.