Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1853 resultaten


ID: 47431 | Bouwkundig element

Neotraditioneel pand

Beersebaan 175 (Lille)
Achterin gelegen neotraditioneel pand, uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, op het kadaster ingetekend in 1931 op een voorheen onbebouwd perceel.


ID: 47463 | Bouwkundig element

Heerlekapel

Heerle (Lille)
Heerlekapel, toegewijd aan Sint-Cornelius, omgeven door linden en toegankelijk via een lindedreef.


ID: 47464 | Bouwkundig element

Kapel van het Eerwaardig Heilig Sacrament

Heggekapel (Lille)
De kapel dateert uit de 15de eeuw en kende verschillende latere uitbreidingen. De kapel wordt omgeven door een grasplein, dreven en een rij vroeg 20ste-eeuwse pijlerkapelletjes.


ID: 47419 | Bouwkundig element

Hoeve De Schrans

Kerkstraat 79 (Lille)
Oudste burgerlijk gebouw van Lille. Destijds een riante woning met schuur en brouwerij. Achterin gelegen, omgracht L-vormig hoevecomplex.


ID: 47495 | Bouwkundig element

Johannahoeve

Vlimmersebaan 134 (Lille)
Achterin gelegen hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, te bereiken via een eikendreef die uitgeeft op een centraal, met gras begroeid erf.


ID: 302100 | Landschappelijk element

Wijnbrondal

Bloemhof, Hollebeekstraat, Kasteelstraat, Kerkveld (Linkebeek)
Holle weg vertrekkend aan de voet van het domein van het kasteel van Linkebeek en langzaam stijgend in zuidoostelijke richting naar de Hollebeekstraat. De weg vormt daarbij de zuidwestelijke begrenzing van het kasteeldomein.


ID: 212507 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brouwerswoning met tuin

Brouwerijstraat 3 (Linkebeek)
Ruime burgerwoning in eclectische stijl van 1912 naar ontwerp van Architect Fr. ALBERT. De vroegste tuinaanleg aanleg is te situeren tussen 1893 en 1913, maar tijdens het interbellum zijn belangrijke aanpassingen uitgevoerd.


ID: 40026 | Bouwkundig element

Perckhoeve

Perkstraat 100 (Linkebeek)
Gaaf bewaarde hoeve gebouwd in 1772, omvat het woonhuis met links melkhuis en rechts paardenstallen, een stalvleugel, een hoge schuur met kleiner wagenhuis en een afzonderlijk bakhuis.


ID: 307673 | Landschappelijk element

Kasseiweg Getestraat

Neerlinter (Linter)
De Getestraat is een 350m lange kasseiweg in hoofdzakelijk porfier, occasioneel afgewisseld met strookjes Tiense kwartsiet. Voor 1886 kreeg dit tracé een verharding in kasseien, wat vrij vroeg is voor een buurtweg die naar een vallei leidde.


ID: 307684 | Landschappelijk element

Kasseiwegen Negenbunderweg-Bonastraat-Groeneweg

Bonastraat, Negenbunderweg (Linter)
De Negenbunderweg vormt samen met de Bonastraat en de Groeneweg een geheel van 20ste-eeuwse kasseiwegen in Wommersom. Vooral de Negenbunderweg heeft historische waarde omdat hij een onderdeel is van de historische route tussen Tienen en Zoutleeuw over het interfluvium tussen de Grote en de kleine Gete. De Bonastraat en Groenweg takken daar op aan.