2942 resultaten
ID: 32668 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Douanestraat 44-48 (Heuvelland)
Kasteel, in omringend beboomd park, naar ontwerp van architect K. Laloo, gedateerd 1922 door middel van gevelsteen in de geveltop; naar verluidt ter vervanging van een kasteeltje van 1850. Dubbelhuis van zeven traveeën + hoektoren rechts en twee bouwlagen onder mansardedak (leien) voorzien van oeils-de-boeuf. Ten oosten, conciërgewoning met koetshuis en achterliggend stalgebouwtje. Ten noordwesten, voormalige hovenierswoning.
ID: 134356 | Landschappelijk element
Douanestraat 44-48 (Heuvelland)
Parkje uit de eerste helft van de 19de eeuw bij het zomerverblijf La Douve en heraangelegd tijdens het interbellum.
ID: 201016 | Bouwkundig element
Godtschalckstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw.
ID: 201009 | Bouwkundig element
Gremmerslinde (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, aan de voet van de Kemmelberg, ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. De ommuurde begraafplaats met witte grafstenen en 'Cross of Sacrifice' kan via een smeedijzeren hek, een geplaveid platform en terrassen betreden worden.
ID: 32732 | Bouwkundig element
Hellegatstraat 1-3 (Heuvelland)
Gemeenteschool en vroegere onderwijzerswoning naar ontwerp van architect O. Moerman van circa 1922. Opstelling van gele bakstenen gebouwen aan weerszijden van de geplaveide speelplaats; hoge bakstenen omheiningsmuur met casementen lisenen, korfboog- en rondboogdeurtje.
ID: 32733 | Bouwkundig element
Hellegatstraat 2 (Heuvelland)
Pastorie met ommuurde tuin. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, naar ontwerp van architect O. Moerman, uit het begin van de jaren 1920. Baksteenbouw op geblokte, arduinen sokkel.
ID: 201039 | Bouwkundig element
Hollebekestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats op het gehucht Strooien Haan, ten noordoosten van de dorpskom van Wijtschate, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De aanleg van de begraafplaats is van de hand van W.H. Cowlishaw. De rechthoekige begraafplaats met een bruine natuurstenen omheiningsmuur, een witte 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen wordt getooid met opgaande bomen.
ID: 201049 | Bouwkundig element
Hooghofstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordwesten van Wulvergem. Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery is ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Vooraan op de begraafplaats staan de 'Stone of Remembrance' en het schuilgebouw, het 'Cross of Sacrifice is aan zuidoostelijke zijde terug te vinden. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 307457 | Bouwkundig element
Ieperstraat 13 (Heuvelland)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, beeldbepalend gelegen op de hoek van de Ieperstraat en de Hollebekestraat. De hoeve heeft aan de Ieperstraat een opvallend woonhuis van twee bouwlagen hoog, eertijds café.
ID: 201008 | Bouwkundig element
Kemmelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Kemmel, ontworpen door E. Lutyens (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect). De begraafplaats wordt deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag. Behalve de rijen witte grafstenen wordt de begraafplaats gekenmerkt door een ‘Stone of Remembrance’, een ‘Cross of Sacrifice’ en een bakstenen schuilgebouw in classicistische stijl.