Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 84867 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Achttien augustuslaan (Wetteren)
Begraafplaats opgedeeld in vier ruime parken, met elkaar verbonden via slingerende paden afgezoomd met haag en bomenrij. Zogenaamd parkkerkhof naar ontwerp van architect Eugeen De Witte en geopend op 2 november 1951. Achterin gelegen en voorafgegaan door toegangsdreef met herdenkingsmonument voor gedeporteerden aangehouden op 18 augustus 1944. IJzeren toegangshek met hekpijlers van natuursteenblokken. Vierkant grafmakershuisje gedateerd 1950.


ID: 85075 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats van gehucht Kwatrecht

Steenbergstraat (Wetteren)
Lokale begraafplaats in opdracht van het gemeentebestuur aangelegd na gemeenteraadsbeslissing in 1904 en aankoop van grond in 1905. Aanbesteding voor bouw van lijkenhuisje, hekstijlen en ijzeren hek goedgekeurd in 1907.


ID: 85086 | Bouwkundig element

Oude gemeentelijke begraafplaats

Ten Ede Dorp (Wetteren)
Voormalige gemeentelijke begraafplaats van het gehucht Ten Ede, aangelegd in het begin van de 20ste eeuw. Het ontwerp voor de omheiningsmuur, ijzeren hek en lijkenhuisje werd goedgekeurd in 1903. Lijkenhuisje in de zuidwestelijke hoek. De hoofdas geeft uit op een open kruiskapel, aangebouwd tegen de overgebleven muren van een kapelruïne.


ID: 85171 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met ommuurd kerkhof

Westremstraat 1 (Wetteren)
Parochiekerk met omringend kerkhof gelegen op terp. De plattegrond heeft nu de vorm van een Latijns kruis met één beuk van drie traveeën, een vierkante kruisingstoren, twee ongelijke transeptarmen en een vijfzijdig koor met kleine rechthoekige sacristie in de zuidoostelijke oksel. Het schip gaat hoogst waarschijnlijk terug tot het romaanse zaalkerkje, opklimmend tot de eerste helft van de 12de eeuw.


ID: 71533 | Bouwkundig element

Stedelijke Begraafplaats

Bankstraat (Wevelgem)
Dreef naar de begraafplaats aangeduid door bakstenen poortdoorgang met datumsteen 1925. Bekiezeld pad afgezoomd door coniferen leidt naar dieper in gelegen kerkhof gemarkeerd door twee bakstenen pijlers met hek. Omhaagde en volgens dambordpatroon aangelegde begraafplaats met centraal de typische Calvarie.


ID: 71310 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Caesar Gezellestraat (Wevelgem)
Gemeentelijke begraafplaats, aan de straat afgezet door beukenhaag en arduinen muurtje. Laatste rustplaats van dichter C. Gezelle (Brugge, 1876 - Moorsele, 1939).


ID: 71421 | Bouwkundig element

Kezelberg Military Cemetery

Korteweg (Wevelgem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine begraafplaats, grotendeels ommuurd, deels omhaagd, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', typische Britse 'headstones' en Duitse graven.


ID: 71116 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Menenstraat (Wevelgem)
Ommuurde en omhaagde begraafplaats aangelegd volgens dambordpatroon met centraal de traditionele Calvarie. Ten noorden begrensd door de spoorweg. Aan de straat afgezet door smeedijzeren hek, doorbroken door een midden en twee zij-ingangen.


ID: 71308 | Bouwkundig element

Moorseele Military Cemetery

Minister De Taeyelaan (Wevelgem)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine begraafplaats, grotendeels omgeven door een haag, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' aan beide kanten geflankeerd door een zitbank uit witte natuursteen. De 98 'headstones' zijn verdeeld over zes rijen.


ID: 214028 | Bouwkundig element

Begraafplaatsen Wezembeek-Oppem, Etterbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe

Kerkhofstraat, Lange Eikstraat 88 (Wezembeek-Oppem)
Liefst 20 hectaren van de oppervlakte van Wezembeek-Oppem worden ingenomen door begraafplaatsen, gelegen in het noordoosten van de gemeente.