Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1199 resultaten


ID: 84962 | Bouwkundig element

Ensemble van personeelswoningen

Kloosterstraat 4, 8-10 (Wetteren)
Begin 20ste-eews ensemble van vier rijhuizen aan de straat, voorheen personeelswoningen bij de cementfabriek Thomas Picha en Cie. Eenvoudige burgerhuizen van twee bouwlagen en respectievelijk drie en vier traveeën + haakse noordwestelijke uitbouw van vier traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 84972 | Bouwkundig element

Conciërgewoning

Korte Massemsesteenweg 28 (Wetteren)
Rijhuis, volgens bouwplan conciërgewoning bij tabaksfabriekje van de gebroeders Van de Vijvere, ontwerp van 1911 door J. Weytinck. Enkelhuis in oranje baksteen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 84973 | Bouwkundig element

Conciërgewoning en stalling

Korte Massemsesteenweg 34 (Wetteren)
Achterin gelegen voormalige conciërgewoning en paardenstallen van brouwerij Meganck, bereikbaar via de poort rechts van de brouwerswoning; teruggaand op een aanvankelijk kleiner bijgebouw van het in 1881 opgerichte burgerhuis.


ID: 85044 | Bouwkundig element

Hovenierswoning en koetshuis van kasteel Gransvelde

Parklaan 4A-B (Wetteren)
De voormalige hovenierswoning, in de zuidoostelijke hoek van het domein is in 1861 gebouwd. Aanvankelijk bestemd als hovenierswoning, remise en paardenstal, nu omgevormd tot meergezinswoning. Woning met U-vormige aanleg van één bouwlaag onder mansardedak. Centraal naar hekwerk en tuin georiënteerde grote koetspoorten verbouwd tot vensters.


ID: 85053 | Bouwkundig element

Conciërgewoning

Slagveld 3 (Wetteren)
Conciërgewoning bij leerlooierij Hector Lebegge, opgericht in 1888 nabij het station van Kwatrecht. Witgeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak in kunstleien.


ID: 85071 | Bouwkundig element

Herenhuis Dauwe met aanhorigheden en tuin

Stationsstraat 48-50 (Wetteren)
Herenhuis met aanhorigheden, ommuurde tuin, hekwerk en bomenbestand beschermd als monument. Beeldbepalende woning gebouwd in 1867 naar ontwerp van Ferdinand De Noyette in eclectische stijl met kenmerken uit de neorenaissance-stijl.


ID: 71098 | Bouwkundig element

Hoeve Kloosterhof

Lauwestraat 168-170 (Wevelgem)
De hoevegebouwen vormen het voormalige neerhof van de verdwenen Guldenbergabdij. De omwalde hoeve wordt omgeven door een ommuurde moestuin en weilanden. 18de-eeuwse hoevegebouwen met gesloten opstelling op rechthoekige plattegrond. Lange oostelijke erfoprit afgezoomd door platanen en gemarkeerd door eenvoudig poortgebouw onder pannen zadeldak.


ID: 213821 | Bouwkundig element

Burelen en conciërgewoning van weverij

Spoorwegstraat 65 (Wevelgem)
Burelen en conciërgewoning van weverij "Plush", gebouwd in 1929-1930.


ID: 71291 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Vanackere

Vanackerestraat 16 (Wevelgem)
Huidig gemeentehuis, ook het kasteel genoemd, in 1894-96 gebouwd als woonhuis door de familie Jules Vanackere-Van der Mersch. Kasteel gelegen in park met vijver, oud bomenbestand, lovergang in beuk, twee tuinpaviljoentjes waarvan één met ijskelder. Geheel aanvankelijk afgesloten door ijzeren hekken, thans enkel nog bewaard aan de linkerzijde van het gebouw. Conciërgewoning op het domein.


ID: 212635 | Bouwkundig element

Cottagegetint landhuis

Elisabethlaan 30 (Wezembeek-Oppem)
Cottagegetint landhuis van 1918, tegen de straat personeelswoning en achterin gelegen koetshuis, beiden geregistreerd in 1913.