Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2050 resultaten


ID: 132743 | Landschappelijk element

Twee moerascipressen bij brug Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De toegang tot de smeedijzeren hangbrug over de vijver wordt geflankeerd door twee imposante moerascipressen die deel uitmaken van deze parkaanleg.


ID: 132745 | Landschappelijk element

Opgaande beuk Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk, met een stamomtrek van meer dan 5 meter, is er één van.


ID: 132746 | Landschappelijk element

Opgaande lindenrij Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande lindenrij maakt er deel van uit.


ID: 132747 | Landschappelijk element

Twee Weymouthdennen Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein, Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. In het parkbos bij het kasteel staan twee opgaande Weymouthdennen die deel uitmaken van deze parkaanleg.


ID: 17659 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kruibekestraat 85 (Kruibeke)
Huis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. Baksteenbouw met verwerking van arduin.


ID: 132742 | Landschappelijk element

Opgaande tamme kastanje Kasteel van Wissekerke

Lange gaanweg (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande tamme kastanje, met een stamomtrek van circa 4,5 meter, is er één van.


ID: 132049 | Landschappelijk element

Opgaande plataan als kapelboom

Verkortingsdijk (Kruibeke)
Bij een kruispunt van verschillende wegen aangeplante opgaande plataan, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de mooie, beeldbepalende plataan is een boomkapel opgehangen.


ID: 132051 | Landschappelijk element

Bomengroep van moerascipres Kasteel van Wissekerke

Verkortingsdijk (Kruibeke)
De moerascipressen zijn buiten het park aangeplant, in een ontworpen zicht dat vanuit het kasteel en -park van Wissekerke is aangelegd. De bomengroep bestaat uit acht stuks.


ID: 302956 | Landschappelijk element

Kasteeldreef met dubbele rij opgaande beuken

Kruishoutem (Kruisem)
De kasteeldreef die de kasteelsite verbindt met de kerk is reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (circa 1775) weergegeven. Van het dorp en de kerk van Lozer was toen nog geen sprake. De huidige dreef bestaat uit vier bomenrijen van opgaande beuken, telkens twee rijen links en rechts van de onverharde toegangsweg. De spantafstand in de rijen is circa 11 meter. De plantafstand tussen de bomenrijen links en recht is 4 meter, de bomen zijn er geschrankt aangeplant. De twee middelste rijen langs de toegangsweg staan op 9 meter uit elkaar.


ID: 302958 | Landschappelijk element

Vier opgaande linden op kruispunt van dreven

Kruishoutem (Kruisem)
Op het kruispunt van twee dreven in de Passionistenstraat staan vier kruispuntbomen. Het zijn opgaande bomen waarvan er één is geveld, de stronk is nog duidelijk zichtbaar. De twee bomen aan de westzijde van de Passionistenstraat zijn winterlindes, de zuidelijke boom is geveld maar op de stronk is nog een beetje opslag met blad in leven waarop de determinatie kon uitgevoerd worden. Aan de oostzijde van de Passionistenstraat is de noordelijke een zomerlinde en de zuidelijke een Hollandse linde. De bomen vertonen veel opslag aan de stambasis waardoor ze niet allemaal konden worden opgemeten. Ze zijn geplant met plantafstanden van 6 à 7 meter en ten gevolge van deze omstandigheden is er over de weg een tunnelvormige doorboring in de begroeiing die is ontstaan door het verkeer.