Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 51390 | Bouwkundig element

Hoeve 't Neerhof

Kasteelwijk 5 (Izegem)
Hoeve met losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een onverhard erf met gekasseide stoepen. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Ten zuiden erfoprit gemarkeerd door een ijzeren hek.


ID: 51775 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Pater Ver Eeckestraat 74 (Izegem)
Hoeve met uitzicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Losstaande, lage verankerde baksteenbouw, onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een deels gekasseid erf.


ID: 51617 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Prins Albertlaan 97 (Izegem)
Historische hoeve met lage losse bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rond een bekiezeld en begraasd erf. Verankerde rode baksteen onder pannen zadeldaken.


ID: 51656 | Bouwkundig element

Boerenwoning en bakhuis van Het Beloken Hof

Roeselaarsestraat 531/2 (Izegem)
Voorheen hoeve met losse bestanddelen, waarvan vandaag enkel het toegangshek, de boerenwoning en een achterliggend bakhuis zijn bewaard. Het huidig uitzicht klimt op tot het eerste kwart van de 20ste eeuw. Boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak.


ID: 51846 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Woestijnstraat 1 (Izegem)
Hoeve met losse bestanddelen van verankerde baksteen, in oorsprong L-vormig gegroepeerd, thans met uitbreiding in het oosten; onverhard en begraasd erf.


ID: 88721 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Aartrijksesteenweg 91 (Jabbeke)
Hoeve met losse bestanddelen op een onverhard erf, gelegen langs de "Waterstraat", een aarden wegel die vanaf de Aartrijksesteenweg naar de Eernegemweg leidt, op het Primitief kadasterplan (1830) "koeyweg" genoemd. Volgens Desmedt ook "Schepenwegelken" genoemd: ooit woonde de burgemeester in deze hoeve; de schepenen kwamen hier vergaderen.


ID: 88829 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bedevaartstraat 4 (Jabbeke)
Historische hoeve met losse bakstenen bestanddelen op een deels omgracht, onverhard erf met boomgaard ten noorden. De vele verschillende kleuren en formaten van de gebruikte baksteen wijzen op een ingewikkelde bouwgeschiedenis. Hoofdvolume haaks op de straat bestaande uit boerenhuis van twee traveeën + één opkamertravee in bruinrode baksteen, met links aansluitende stal met gele baksteenfragmenten.


ID: 88802 | Bouwkundig element

Hoeve uit de 17de eeuw

Cathilleweg 3 (Jabbeke)
Gerenoveerde, tot villa omgebouwde 17de-eeuwse hoeve die tot 1975 een karakteristieke driebeukige bergschuur op het erf bezat. De hoeve heeft een eerste vermelding in een document van 1478. Op de noordgevel van de woning is een deels zichtbaar jaartal '16..' bewaard. Een kaart van 1723 geeft een goed zicht op het oorspronkelijke L-vormige volume van de hoeve. Bij de renovatie werden de losse bijgebouwen afgebroken.


ID: 88819 | Bouwkundig element

18de-eeuwse hoeve

Kalsijdeweg 1C (Jabbeke)
Prachtige 18de-eeuwse hoeve gelegen aan de westrand van de dorpskern van Stalhille, bestaande uit drie in U-vorm aan elkaar gebouwde historische volumes van woonhuis (noord), stal (west) en schuur (zuid).


ID: 88775 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Snellegem

Kasteeldreef 5-7 (Jabbeke)
Het eclectische kasteel van Snellegem is in 1874-75 in opdracht van baron Edmond le Bailly de Tilleghem opgetrokken ten oosten van het historische domein Vlaeminckpoort. Na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteeldomein volledig verkaveld, waarbij het kasteel en de remises tussen de villabebouwing zijn geïntegreerd. Gelegen centraal in een landschapspark. Het betreft een ruim met gras begroeid park, omzoomd met bomen en met ten noorden van het kasteel een serpentinevijver. Op het domein een bakhuis en koetshuis.