Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 89153 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Beernemstraat 51 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning met achterliggende schuur en stal, vermoedelijk circa 1920 gebouwd. Boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. De oranjerode bakstenen lijstgevel wordt horizontaal belijnd door banden van geglazuurde baksteen ter hoogte van de onder-, de tussen- en de bovendorpels.


ID: 89155 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Berendonkstraat 13 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning met dubbelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1928. Verankerde oranje rode baksteenbouw en bepleisterde en beschilderde plint. Tegen de goot bakstenen muizentandfries. Rechthoekige muuropeningen met nieuw schrijnwerk. Bijhorende schuur/ stal loodrecht op de straat gebouwd.


ID: 89156 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Berendonkstraat 15 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Reeds weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778 als site met drie vrijstaande gebouwen in een losse opstelling en achterliggende tuin. Het huidige uitzicht is het resultaat van een verbouwing uit de jaren 1970. Behouden volume met nieuwe invulling en aanpassing van de muuropeningen en gedeeltelijk vernieuwd gevelparement. Schuur, verankerde rode baksteenbouw onder pannen zadeldak gevat tussen tussen bakstenen puntgevels met centrale dwarsdoorrit.


ID: 89157 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Berendonkstraat 19 (Beernem)
Kleine boerenarbeiderswoning ingeplant op een omhaagd perceel met meidoornhaag. Constructie staat reeds weergegeven op het primitief kadasterplan en vergroot in 1878. Oranjerode baksteenbouw met sierankers. Dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak. Achterliggende dwarsschuur.


ID: 89158 | Bouwkundig element

Hoeve Roedervelde

Berendonkstraat 23 (Beernem)
Historische hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels geasfalteerd erf. Boerenhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, een gelijkaardig volume staat reeds afgebeeld op de kaart van Ferraris van 1770-1778. De huidige configuratie dateert volgens het kadaster van 1928. Vrijstaande dwarsschuur van rode verankerde baksteen, staat ook weergegeven op de kaart van Ferraris.


ID: 127084 | Bouwkundig element

Stationswijk

Berkenstraat, Cipressenstraat, Elzenstraat, Hazenpad, Lindenstraat, Olmenstraat, Populierenstraat (Beernem)
Sociale woonwijk, gerealiseerd in opdracht van S. M. Interbrugse met aanlegplan en architectuur naar ontwerp van architect A. Mas uit Oudenaarde. Fasegewijs tot stand gekomen tussen 1974 en 1978.


ID: 304630 | Landschappelijk element

Daeledreef

Beverhoutsveldstraat (Beernem)
Voorbij de laatste woning gaat de Beverhoutsveldstraat over in een half verharde smalle dreef. De Daeledreef is langs weerszijden beplant met jonge opgaande eiken en loopt tussen percelen akker- en weiland. Een aantal knotwilgenrijen herinnert nog aan de historische perceelsrandbeplanting van de weilanden. De kaarsrechte dreef komt uit op de Langedreef. De dreef werd aangelegd na de in cultuur name van het Beverhoutsveld, de uitgestrekte heide die nog te zien is op de Ferrariskaart. Tijdens deze ontginningsperiode in de 19de eeuw werd een netwerk van loodrechte dreven aangelegd om de nieuw ingerichte akkers en weilanden te ontsluiten.


ID: 89160 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Beverhoutsveldstraat 1 (Beernem)
Huidige woning, gebouwd in 1904. Vrijstaande woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. De voor- en de achtergevel zijn uitgewerkt als een trapgevel.


ID: 89163 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Beverhoutsveldstraat 14 (Beernem)
Hoeve van het langgeveltype met voorliggend onverhard, deels begraasd erf.


ID: 89164 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning en bijhorende woning

Beverhoutsveldstraat 15 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning en bijhorende woning ingeplant op een hoekperceel bij de Praetbaliestraat.