Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2942 resultaten


ID: 201034 | Bouwkundig element

Croonaert Chapel Cemetery

Voormezelestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van W.C. Von Berg. De kleine begraafplaats is omgeven door een natuurstenen muur en toegankelijk via een smeedijzeren hek. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201046 | Bouwkundig element

Pond Farm Cemetery

Vrooilandstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordwesten van Wulvergem. De begraafplaats is ontworpen door Charles Holden (hoofdarchitect) en W.H. Cowlishaw (uitvoerend architect). Kenmerkend zijn de ommuring en het schuilgebouw uit natuursteen, de witte 'Cross of Sacrifice' en grafstenen en het smeedijzeren toegangshekken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201033 | Bouwkundig element

Cabin Hill Cemetery

Waterputstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidoosten van Wijtschate. Deze kleine begraafplaats, ontworpen door N.A. Rew, is deels ommuurd, deels omhaagd. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen.


ID: 201043 | Bouwkundig element

Wytschaete Military Cemetery

Wijtschatestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog ten westen van Wijtschate, naar ontwerp van E. Lutyens (hoofdarchitect) en W.H. Cowlishaw (uitvoerend architect). Op deze ommuurde begraafplaats met rechthoekig grondplan zijn de witte graven regelmatig geschikt. Vanaf de open toegang vertrekt een middenpad naar het ‘Cross of Sacrifice’. De ‘Stone of Remembrance’ staat rechts achteraan op de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken, struikenrijen en opgaande bomen.


ID: 201038 | Bouwkundig element

R.E. Farm Cemetery

Wulvergemstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstaan nabij een hoeve ten zuidwesten van Wijtschate. De kleine, ommuurde begraafplaats, ontworpen door W.C. Von Berg, wordt gekenmerkt door een smeedijzeren toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.


ID: 201020 | Bouwkundig element

Maple Leaf Cemetery

Zakstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, op drie kilometer ten zuiden van Nieuwkerke. De grotendeels ommuurde begraafplaats met langwerpig grondplan, een geplaveid toegangsgedeelte, een 'Cross of Sacrifice' en grotendeels grafstenen uit witte Portland, is ontworpen door G.H. Goldsmith. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.


ID: 43518 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Gorgoniusparochie

Doelstraat, Pastorijstraat 30 (Hoegaarden)
Pastorie gedateerd 1747 uitziend op een voorhof, afgesloten met muren op de lange zijden en met lage aanhorigheden, gemarkeerd door een uitstekende poorttoren aan de straatkant. Poortgebouw en tuinpaviljoen dateren uit midden 18de eeuw.


ID: 134185 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Mariadal

Klein Overlaar 1-3 (Hoegaarden)
Omwalde site van het rond 1450 opgerichte klooster Maagdendal of Mariadal van de bogaarden. In 1820 werd het kloosterdomein aangekocht door de congregatie 'Soeurs de l'Union au Sacré-Coeur' die in de bestaande gebouwen een kostschool voor meisjes inrichtte. Verbouwingen van het complex in de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Sint-Annavleugel dateert van 1909. Eclectische noordoostvleugel van 1922 naar ontwerp van Pierre Langerock. Omgeven door domein van circa 4,5 hectare aangelegd in de loop van de 19de eeuw; een landschappelijke aanleg met Lourdesgrot en twee boogbrugjes en sporen van een neo-Franse tuin uit eerste kwart 20ste eeuw.


ID: 43556 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Sint-Jansstraat 35 (Hoegaarden)
Hoeve waarvan de bijgebouwen dwars op de omheiningsmuur opgesteld zijn. Poortgebouw met rondbooginrijpoort, duifhuis en mansardedak. Heden verbouwd boerenhuis. Bijgebouwen uit de 18de eeuw, wagenhuis uit de 19de eeuw.


ID: 43545 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve met korfbooginrijpoort

Walestraat 1A-B (Hoegaarden)
Gesloten hoeve met korfbooginrijpoort uit de 17de eeuw voorzien van een sluitsteen en imposten. Gewijzigd woonhuis met bewaarde elementen uit de tweede helft van de 18de eeuw.