Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 89111 | Bouwkundig element

Tweewoonst

Rietstraat 15 (Beernem)
Tweewoonst gebouwd volgens spiegelbeeldschema. Volgens kadastergegevens gebouwd in 1903 in opdracht van bakker Teirlinck.


ID: 89110 | Bouwkundig element

Hoeve Joris

Rietstraat 28 (Beernem)
Kleine hoeve, bestaande uit losse bestanddelen fasegewijs tot stand gekomen. Boerenhuis samen met een schuur gebouwd in 1911.


ID: 89300 | Bouwkundig element

Hoeve Kerckhove

Rogierveldstraat 11 (Beernem)
Historische hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. De hoevegebouwen gaan zeker terug tot de 18de eeuw. Boerenhuis van drie traveeën + twee opkamertraveeën + drie traveeën telkens onder een afzonderlijk zadeldak bedekt met pannen. Wooneenheid van deels ingestort volume van de schuur herbouwd. Nutsgebouw met oude kern opklimmend tot het begin van de 19de eeuw.


ID: 89301 | Bouwkundig element

Hoeve Groot Sint-Jansgoed

Rogierveldstraat 20 (Beernem)
Historische hoeve volgens een jaarsteen aanwezig in de woning daterend van 1643. Boerenhuis ten westen van het erf met vijf traveeën + twee opkamertraveeën onder doorlopend pannen zadeldak. Paardenstal ten zuiden en stal ten oosten van het erf.


ID: 89298 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning met geïntegreerde staltravee

Rogierveldstraat 4 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning met geïntegreerde staltravee staat loodrecht op de straat ingeplant. Toegankelijk via smeedijzeren hekken. Volgens het kadaster gebouwd in 1872 na afbraak van een ouder woonhuis.


ID: 89299 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Rogierveldstraat 6 (Beernem)
Boerenarbeiderswoning van vier traveeën en één bouwlaag onder pannen gemansardeerd zadeldak met geïntegreerde stalvleugel. Volgens het kadaster dateert het boerenhuis van 1865 en werd het uitgebreid met een stal in 1877.


ID: 304601 | Landschappelijk element

Rokersdreef

Rokersdreef (Beernem)
Recht tegenover een voormalige boerenarbeiderswoning leidt een loodrechte dreef naar het noorden. De Rokersdreef is half verhard met grind en is langs weerszijden beplant met een rij opgaande populieren. Na een kruispunt met een tweede rechte dreef, bestaat de wegbeplanting uit jonge aanplanten van zomereik en populier. De dreef eindigt bij de weg naar Oedelem en vlakbij de Veldmolen of Oranjemolen. Deze dreef werd aangelegd na de in cultuur name van het Beverhoutsveld, de uitgestrekte heide die nog te zien is op de Ferrariskaart. Tijdens deze ontginningsperiode in de 19de eeuw werd een netwerk van loodrechte dreven aangelegd om de nieuw ingerichte akkers en weilanden te ontsluiten.


ID: 89064 | Bouwkundig element

Herberg 't Burgerwelzijn

Rollebaanstraat 1 (Beernem)
Oorspronkelijk stond hier de zogenaamde costerie of het kostershuis. Fasegewijs tot stand gekomen. Het huidige uitzicht is het resultaat van restauratiewerken in de loop van 2006 naar ontwerp van architect D. Bonamie. Woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak waarin klimmend dakkapel boven voordeur. Verankerde rode baksteenbouw boven gecementeerde plint.


ID: 89047 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Rollebaanstraat 11 (Beernem)
Halfvrijstaand burgerhuis bestaande uit twee volumes. Fasegewijs tot stand gekomen. Enerzijds volume van drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak, gebouwd in 1881 en anderzijds volume van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, gebouwd in 1900. Huidig uitzicht daterend van verbouwing in 1900.


ID: 89066 | Bouwkundig element

Congregatiegebouw

Rollebaanstraat 15 (Beernem)
Voormalig congregatiegebouw volgens het kadaster gebouwd in 1907. In 1961 volgt een uitbreiding en functiewijziging tot parochiaal centrum.