Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 84158 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Zevensterrestraat (Zele)
Dodenakker in 1891 ingeplant op zeer groot L-vormig terrein. Oudste gedeelte ten westen is deels omgeven door een muur en haag en toegankelijk via een schuin geplaatst ijzeren hekken. De vergroting uit 1958, situeert zich ten oosten. Er werd voorzien in de bouw van een tweede hoofdingang met woning en dodenhuisje in villastijl en de oprichting van een calvariekruis.


ID: 75953 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kerkstraat (Zelzate)
Grotendeels ommuurde begraafplaats, oorspronkelijk gelegen rondom de oude gesloopte parochiekerk, vergroot in 1881 en in 1898, dodenhuisje gebouwd in 1902 naar ontwerp van architect Bouckaert.


ID: 201117 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Eppegem

Brusselsesteenweg (Zemst)
Begraafplaats met rechthoekig grondplan omgeven door een bakstenen muur, op de begraafplaats van Eppegem liggen 228 Belgische doden uit de Eerste Wereldoorlog begraven.


ID: 41004 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Clemens

Cardijnstraat (Zemst)
Heterogene driebeukige kerk van romaanse oorsprong met noordertoren in overgangsstijl, gotische sacristie uit de 16de eeuw en laatgotisch koor en zuidertranseptarm uit de 17de eeuw.


ID: 41026 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Dorpsstraat (Zemst)
De neogotische kerk met ommuurd kerkhof ligt middenin het kleine dorpscentrum, dominerende westertoren met hoge ingesnoerde naaldspits, opgericht circa 1925.


ID: 40977 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Engelbertus en Bernardus

Humbeeksebaan 194 (Zemst)
Neogotisch gebouw van 1867, naar ontwerp van architect Baeckelmans, met een langgerekt, achterliggend, omhaagd kerkhof.


ID: 14656 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Halle-Dorp 34 (Zoersel)
Oostwest-gerichte grotendeels neogotische kruisbasiliek, met omhaagd kerkhof aan zuidzijde en geplaveid parkeerterrein aan noordzijde.


ID: 14674 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Antonius

Handelslei 23 (Zoersel)
Neogotische westoost-georiënteerde kruiskerk van 1850-51 en 1905. Omringd door geasfalteerd parkeerterrein, en aan noordwestzijde omhaagd kerkhof.


ID: 14629 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Elisabeth van Hongarije en kerkhof

Kerkstraat 1 (Zoersel)
Georiënteerde gotische kruisbasiliek ingeplant binnen ommuurd kerkhof. Kapel in 1529 vervangen door een volwaardige gotische kerk opgetrokken uit Kempische baksteen. De toren dateert echter van circa 1480. Naar ontwerp van Louis Gife werd de vergroting en herstelling van de kerk aanbesteed in 1903. De plattegrond ontvouwt een ingebouwde vierkante westtoren, driebeukig schip van drie traveeën met aan noordzijde driezijdige doopkapel, transept van één travee met vlakke sluiting, koor van één travee met driezijdige sluiting, vierkante sacristieën tussen transept en koor.


ID: 201181 | Bouwkundig element

Passchendaele New British Cemetery

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Britse militaire begraafplaats, die pas na de oorlog werd aangelegd door de concentratie van verspreide graven uit de slagvelden rond Passendale en Langemark. De begraafplaats is ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een ommuurde begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus met een toegangspartij met een voormuur met muuropeningen met traliewerk, gevat tussen twee poortgebouwen. De 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance' op de centrale as worden gemarkeerd door opgaande bomen.