Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15105 resultaten


ID: 89309 | Bouwkundig element

Hoeve Ruwe Schure

Ruweschuurstraat 27 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Fasegewijs tot stand gekomen.


ID: 89302 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ruweschuurstraat 3 (Beernem)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, staat al deels weergegeven op een kaart van 1770 als een hoeve bestaande uit drie losse bestanddelen met bijhorende poel.


ID: 89304 | Bouwkundig element

Boerenwoningen horend bij kasteel De Wapenaer

Ruweschuurstraat 7-9 (Beernem)
Woningen horend bij kasteel De Wapenaer. Het huidige kasteel werd gebouwd ter vervanging van het oude buitengoed dat in nummer 9 was ondergebracht. Samenstel van twee lage woningen onder verspringend pannen zadeldak. Vermoedelijk met oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Verankerde bakstenen lijstgevels met witbeschilderde voorgevels boven een gepekte plint. In de voortuin van nummer 9 bevindt zich een aardappelkelder.


ID: 89305 | Bouwkundig element

Hoeve 't Mispelaerken

Ruweschuurstraat 8 (Beernem)
Achterin gelegen historische hoeve, toegankelijk via een geasfalteerde weg overgaand in een kiezelweg. Boerenhuis van vier traveeën en één bouwlaag met geïntegreerde stal onder doorgetrokken zadeldak bedekt met pannen, ter hoogte van de stal voorzien van een klimmende dakkapel. Oude kern teruggaand tot de 18de eeuw. Volgens het kadaster wordt in 1864 een schuur gebouwd.


ID: 89312 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schipperstraat 8 (Beernem)
Achterin gelegen hoeve bestaande uit losse bestanddelen toegankelijk via een lange oprijlaan. Weergave op het primitief kadasterplan van 1830 als vrijstaand woonhuis. Boerenhuis van drie traveeën en één bouwlaag met geïntegreerde stalling onder doorgetrokken pannen zadeldak. Verankerde baksteenbouw, witgeschilderd boven een gepekte plint. Achterliggende bedrijfsgebouwen.


ID: 89313 | Bouwkundig element

Hoeve en café

Schipperstraat 9 (Beernem)
Voormalig café met bijhorende hoeve-uitbating. Volgens het kadaster gebouwd in 1911. Oranjerode baksteenbouw boven een gecementeerde plint. Pannen zadeldak. Hoofdvolume met afgeschuinde hoektravee. Achterliggende stal van zeven traveeën en een bouwlaag onder een pannen zadeldak.


ID: 89322 | Bouwkundig element

Hoeve

Sijselestraat 91 (Beernem)
Hoeve, volgens het kadaster in 1931 gebouwd. Boerenhuis opgevat als een breedhuis van twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Uitkragende bijna gevelbrede dakkapel. Schuur en stal op L-vormige plattegrond., door middel van jaarsteen gedateerd 1931.


ID: 89077 | Bouwkundig element

Hoeve bij kasteel Hulstlo

Sint-Jorisstraat 84 (Beernem)
Hoeve oorspronkelijk horend bij het kasteel Hulstlo en bestaande uit een woonhuis met geïntegreerde stal en een vrijstaande schuur rond een deels gekasseid en deels met gras begroeid erf. Staat samen met het kasteel weergegeven op de kaart van Ferraris van 1770-1778.


ID: 89429 | Bouwkundig element

Hoeve vermoedelijk Sterrehof

Sint-Jorisstraat 89 (Beernem)
Vrijstaande hoeve, dieper gelegen tussen kanaal en vroegere bedding van de Oude Vaart, volgens kadaster gebouwd in 1852. Boerenwoning van zeven traveeën en een bouwlaag onder pannen zadeldak.


ID: 89093 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Bloemendale

Stationsstraat 62, 70, Wellingstraat 34 (Beernem)
Kasteel gebouwd in 1878 naar ontwerp van architect Louis Delacenserie, geïnspireerd op de Brugse baksteengotiek en de traditionele bak- en zandsteenstijl. Omgevend park in landschappelijke stijl met hoofdtoegang via de Wellingstraat, met neerhof, paardenstallen, koetshuis en recentere villa's waaronder een dokterspraktijk.