Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7153 resultaten


ID: 77783 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve de Drie Linden

Jagersstraat 56 (Brugge)
Hoeve de "Drie Linden", zogenaamd naar drie linden die circa 1900 op het erf stonden; voorheen "(De) Beerke(ns)". Oorspronkelijk wordt de hoeve vermeld als achterleen van het kasteel van Tillegem. Op een figuratieve kaart van circa 1668 (verzameling Franchoo) wordt de hofstede vrij imposant afgebeeld. Welkomstlinde aan de toegangspoort.


ID: 77350 | Bouwkundig element

Landhuis

Kastanjelaan 2-4 (Brugge)
Voormalig landhuis, wellicht uit het einde van de 19de eeuw, gelegen in een tuin afgezoomd met hagen.


ID: 82006 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de zusters redemptoristinnen met tuin

Katelijnestraat 105 (Brugge)
De voormalige kerk en klooster met tuin van de Vereniging Zuster Redemptoristinnen van Brugge, in de volksmond gekend als 'de Ro(de) Nonnen' naar hun klederdracht, is gelegen tussen de Katelijnestraat en de Visspaanstraat.


ID: 77105 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Engelendale

Kerklaan (Brugge)
Opgericht in 1932 op initiatief van de toenmalige pastoor C. Cornette ter herinnering aan de verdwenen abdij van Engelendale. Architect Edward Schelstraete (Brugge) staat in voor het ontwerp. In 1994 gerenoveerd en herbeschilderd. Beeldbepalende ligging op de kruising van de Astridlaan en de Kerklaan, gelegen aan een gekasseid pleintje en omgeven door haagbeuk en linden. Verankerde, witbeschilderde baksteenbouw op zwarte plint.


ID: 74978 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Koestraat 10 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gedateerd door middel van jaarsteen "1883". Toegankelijk via een lange dreef met omringende weiden, tegenaan de hoeve voorzien van een meidoornhaag en haagbeuk.


ID: 74980 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Ter Lucht

Koestraat 26, 30 (Brugge)
Kasteeldomein "Ter Lucht" gaat terug tot de 16de eeuw. Het kasteel ligt centraal in het park op een lichte verhevenheid. Ten westen ligt het neerhof. Latere toevoegingen aan de site zijn de Onze-Lieve-Vrouwe kapel van 't Boompje uit 1664 ten noorden en de de paardenstallen uit het einde van de 19de eeuw ten zuiden van het neerhof. Parkaanleg in landschappelijke stijl met verschillende zichtassen, een berceau en een serpentinevijver met boogbruggetje. Verder zijn er nog metalen toegangshekken met bakstenen pijlers en vaasornamenten en staan er in het park verschillende beelden. Ten oosten van het kasteel een moestuin met bakstenen muur met leifruit en een serre. Toegankelijk via een lange dreef met lorken en rododendrons.


ID: 75029 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel van 1873 met opgaande linden

Legeweg (Brugge)
Kapel van 1873 gebouwd in opdracht van César de la Fontaine, toenmalig eigenaar van het kasteel Messem. Eenbeukige kapel met roodbakstenen parement onder leien zadeldak, geflankeerd door twee lindes.


ID: 75023 | Bouwkundig element

Hoeve De Friesche Schuur

Legeweg 309 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf en toegankelijk via een poortgebouw. Aan de straatzijde voorzien van een meidoornhaag.


ID: 305858 | Landschappelijk element

Laanbeplanting van opgaande linden en esdoornen als vredesbomen

Leopold I-laan (Brugge)
De laanbeplanting in de Leopold I-laan bestaat uit lindes en esdoorns en is aangeplant ter herdenking van de bevrijding van Brugge (Tweede Wereldoorlog).


ID: 79917 | Bouwkundig element

Hof van Zwankendamme

Lisseweegse Steenweg 30 (Brugge)
Achteruitgelegen hoevegebouwen, toegankelijk via hekken tussen witbeschilderde, bakstenen hekpijlers. Vóór het boerenhuis, kleine boomgaard, links deels omgeven door een gemengde haag.