Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 470 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Pee Klakstraat 38 (Aalst)
Eénlaagse boerenwoning van zes traveeën en één poorttravee onder mank zadeldak met haakse stal onder zadeldak, uit eind 19de eeuw.


ID: 217 | Bouwkundig element

Huis Het Half Maantje

Pontstraat 10 (Aalst)
Het hoekhuis bleek na het verwijderen van de gevelbezetting te behoren tot één van de zeldzaam geworden voorbeelden van met baksteen ingevulde vakwerkbouw. Het hoekhuis uit het laatste kwart van de 17de eeuw telt twee bouwlagen en drie traveeën onder een afgesnuit zadeldak.


ID: 215 | Bouwkundig element

Huis Erve de Stove

Pontstraat 2, Stoofstraat (Aalst)
Dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder afgesnuit zadeldak, gecombineerd met schilddak over de drie traveeën van de zijgevel. Aansluitende haakse dienstgebouwen. Ten oosten, kleine schuur met aanleunend wagenhuis met 19de-eeuwse gevelindeling. In de Stoofstraat: grote overluifelde rondboogpoort gevat in een rechthoekige omlijsting van hardsteen.


ID: 233 | Bouwkundig element

Theresianenklooster: herberg Brussel

Pontstraat 53 (Aalst)
Drielaags laatclassicistisch gebouw van zes traveeën onder zadeldak uit het einde van de 18de eeuw.; voorheen deel uitmakend van het Theresianenklooster, in 1786 verkocht en ingericht als herberg Brussel.


ID: 235 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Pontstraat 73 (Aalst)
Hoekhuis gekenmerkt door afgesnuite hoektravee, twee bouwlagen en afgewolfde bedaking. Gevelbepleistering en -versiering met neoclassicistische inslag en houten winkelpuien met toegang via de hoektravee.


ID: 396 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Pontweg 42 (Aalst)
Semigesloten hoeve met kleine voortuin ingeplant aan de straat, met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een vierkant aarden erf.


ID: 238 | Bouwkundig element

Huis De Helle

Priester Daensplein 1-2 (Aalst)
Vermoedelijk oorspronkelijk één huis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien en pannen); kern in bak- en zandsteenstijl met verwerking van barokornamenten (17de eeuw), aangepast in de loop van 18de eeuw, 19de eeuw, voornamelijk gevel van nummer 2.


ID: 442 | Bouwkundig element

Brouwerij Goossens

Putstraat (Aalst)
Vervallen bakstenen gebouwen van de voormalige Brouwerij Goossens, van de straat afgesloten door een lange bakstenen muur. Bakstenen constructie onder zadeldak met ingebouwde ronde schouw.


ID: 441 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Putstraat 1 (Aalst)
Voorheen boerenwoning, reeds vermeld in akte van 1789, met twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak en geschilderde en beraapte gevel met gecementeerde plint. Rechts wagenhuis met twee rondbogen onder zadeldak.


ID: 444 | Bouwkundig element

Hof te Putte

Putstraat 161 (Aalst)
Oude pachthoeve uit de 16de - 17de eeuw van de abdij van Affligem, voorheen waarschijnlijk een gesloten hoeve. Boerenhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl van één bouwlaag en zeven traveeën onder afgesnuit zadeldak, aangebouwd bakhuis onder zadeldak met aandak en vlechtingen. Twee haakse schuren uit de 18de eeuw, ongeveer in elkaars verlengde gebouwd.