176 resultaten
ID: 213297 | Bouwkundig element
Ramskapellestraat (Nieuwpoort)
Gedenkteken met Heilig Hartbeeld voor de militaire doden van Ramskapelle uit de Eerste Wereldoorlog, onthuld op 23 juni 1929. In een speciaal daartoe aangelegd perk: op een hoog meerdelig hardstenen voetstuk dat geprofileerd is, naar boven toe verjongt en met geprofileerde kroonlijst is afgewerkt, is een wit beschilderd Heilig Hartbeeld geplaatst.
ID: 36717 | Bouwkundig element
Molenstraat 25 (Oosterzele)
Semigesloten landelijk complex op een spievormig perceel. Voorin gebouwd boerenburgerhuis zijdelings palend aan beide straten; laag ommuurd voortuintje. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit het derde kwart van de 19de eeuw, mogelijk met oudere kern. In U-vorm achter aangebouwde bakstenen bedrijfsgebouwen onder snijdende zadeldaken. Tegen de rechter zijgevel: witstenen Christusbeeld aan ijzeren kruis.
ID: 87895 | Bouwkundig element
Gemeenteplein (Oostkamp)
Beeld van het Heilige Hart, vervaardigd in 1934 door beeldhouwer De Wispelaere uit Brugge, broer van de toenmalige pastoor.
ID: 87719 | Bouwkundig element
Markt (Oostrozebeke)
Georiënteerde driebeukige kerk met basilicale opstand, ontworpen door architect Alfons Van Coillie.
ID: 72416 | Bouwkundig element
Betonweg (Oudsbergen)
Naast de kerk, gedenkteken voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, met Heilig-Hartbeeld
ID: 301255 | Bouwkundig element
Just. Lipsiusplein (Overijse)
Heilig hartbeeld van 1927 op een hoge blauwe hardstenen sokkel gelegen aan de noordwestelijke oksel van het schip en transept van de Sint-Martinuskerk.
ID: 80653 | Bouwkundig element
Kerkstraat (Peer)
De decanale Sint-Trudokerk kent een lange geschiedenis die nauw verbonden is met de geschiedenis van Peer. De kerk wordt gedomineerd door haar imposante gotische toren.
ID: 80375 | Bouwkundig element
Kerkdijk (Pelt)
Neoromaanse kerk, naar ontwerp van de architecten H. Martens en V. Lenertz, gebouwd in 1911-12.
ID: 80301 | Bouwkundig element
Lille Dorp (Pelt)
De plattegrond beschrijft een voorstaande laatgotische westtoren met flankerende rechthoekige traptoren ten zuidoosten, laatstgenoemde voorzien van een afgeschuinde zuidwesthoek, en een neogotische kruisbasiliek.
ID: 211627 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Broeders Maristenstraat (Pittem)
Restant van een privaat park uit de eerste helft van de 19de eeuw met bewaarde niervormige vijver en kunstmatig beekje met pomp. In 1895 omgevormd tot tuin van de broeders Maristen met Lourdesgrot ter hoogte van de voormalige ijskelder en kruisbeeld in betonrustiek op rotsimitatie,. Slechts enkele oudere bewaarde parkbomen, onder meer een imposante witte paardenkastanje.. Sinds 2002 in gebruik als openbaar park.