Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1746 resultaten


ID: 305610 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Kardinaal Mercierlaan (Leuven)
Het oorlogsgedenkteken voor de overleden leden van de voetbalvereniging Stade Leuven gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd in 1922 opgericht aan de ingang van de parking naast het voetbalstadion, in opdracht van de Leuvense voetbalvereniging Stade Leuven. Het gedenkteken, opgevat als een rots, en de bronzen plaat met een bas-reliëf, vertonen stijlkenmerken van de art deco. Een ontwerper is niet bekend.


ID: 305605 | Bouwkundig element

Architectenwoning Theo Van Dormael

Kardinaal Mercierlaan 81 (Leuven)
Het eigen woonhuis van de architect Theo Van Dormael bevindt zich in de Kardinaal Mercierlaan te Heverlee. Hij ontwierp deze villa in 1929, op een moment dat hij reeds samenwerkte met zijn zoon Paul Van Dormael, eveneens architect.


ID: 209161 | Bouwkundig element

Landbouwinstituut

Kasteelpark Arenberg 20-23 (Leuven)
Monumentaal gebouw in art-decostijl, in 1937 aan de zuidelijke rand van het Arenbergpark gebouwd, maakt deel uit van de campus Arenberg.


ID: 72848 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Maria-Theresiastraat 23 (Leuven)
Door architect A. Devos in 1929 ontworpen als een privé-woning met dubbelhuisopstand, twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak met dakkapellen. De gevel in art-decostijl valt op door zijn karakteristieke expressieve detaillering.


ID: 200146 | Bouwkundig element

Monument oorlogsslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog

Martelarenplein (Leuven)
Monument ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, naar bekroond ontwerp van architect A. De Bondt. Marcel Wolfers tekende voor de monumentale sculpturale uitwerking.


ID: 206529 | Bouwkundig element

Winkel-woonhuis naar ontwerp van V. Rosseels

Muntstraat 29 (Leuven)
In 1920 door V. Rosseels ontworpen winkel-/woonhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, lijstgevel in eigentijdse stijl, opgetrokken in baksteen en similisteen.


ID: 305648 | Bouwkundig element

Villa in regionalistische stijl

Naamsesteenweg 478 (Leuven)
Deze villa in een eigentijds regionalisme naar ontwerp van de architect Léon Ide (De Haan) werd kadastraal geregistreerd in 1939 en gebouwd in opdracht van Aloïs-Marie Auguste Van Diest-Engels, bankier uit Leuven. Opvallend is de scherpe puntgevel waarachter een complexe dakstructuur schuilgaat, kenmerkend voor het oeuvre van architect Ide.


ID: 305652 | Bouwkundig element

Villa in art deco

Naamsesteenweg 577 (Leuven)
De kleine villa in art-decostijl met cottage-invloeden werd gebouwd naar een ontwerp van architect A. Mommaels uit 1928 in opdracht van Reginald Meulemans. De woning ligt teruggetrokken op het perceel dat wordt omgeven door een hoge haag. Deze haag vormde een vereiste in de bouwvergunning en is intact bewaard.


ID: 206191 | Bouwkundig element

Stadswoning in art-decostijl

Naamsevest 162 (Leuven)
Dubbelhuis in art-decostijl naar een ontwerp van E. Vanderheyden uit 1928.


ID: 42163 | Bouwkundig element

Heilige Drievuldigheidscollege

Oude Markt 28 (Leuven)
De vroegere site van het Heilige Drievuldigheidscollege wordt sinds 1843 ingenomen door de school van de jozefieten. Enkel de neobarokke voorgevel van de na 1944 heropgebouwde vleugel aan de Oude Markt herinnert nog aan het vroegere universiteitscollege.