Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1680 resultaten


ID: 88031 | Bouwkundig element

Huldemonument en gedenkplaat voor de Canadese soldaten en de   burgerlijke slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog

Moerbrugsestraat (Oostkamp)
Huldemonument ontworpen in 1994 door Ben Snauwaert in opdracht van het gemeentebestuur van Oostkamp. Arduinen gedenkplaat met de namen van de burgerlijke slachtoffers van de Slag om Moerbrugge op 11-12 september 1944. Oorspronkelijk aangebracht op een oorlogsgedenkteken en heden ingewerkt in het vredesmonument. Oorspronkelijk onthuld op 11 september 1949 als herinnering aan de Slag om Moerbrugge in 1944..


ID: 88252 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Sint-Elooisstraat (Oostkamp)
Begraafplaats, ontstaan in de jaren 1870. Centraal middenpad vertrekkende van de hoofdtoegang aan de Sint-Elooisstraat met aan het einde een calvarie met sokkel. Grafkapel van de familie van Outryve d'Ydewalle naar ontwerp van 1882. Achter de calvarie ligt een militair grafveld; middenpad leidend naar een arduinen herdenkingsmonument.


ID: 88042 | Bouwkundig element

Huldemonument voor de militaire slachtoffers van de Eerste   Wereldoorlog

Sint-Pietersplein (Oostkamp)
Huldemonument voor de militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog, uitgevoerd door beeldhouwer A. De Wispelaere en ontworpen door J. Hubbrecht bouwmeester; onthuld op 30 augustus 1925. Grote, rechthoekige, getrapte gedenksteen uit witte natuurstenen met centraal een geprofileerde, tudorboogvormige nis.


ID: 88290 | Bouwkundig element

Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Torhoutsestraat (Oostkamp)
Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van Karel Laloo. Het oorlogsgedenkteken is opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog op de plaats van enkele vernielde huisjes.


ID: 88324 | Bouwkundig element

Openbare begraafplaats

Vrijgeweidestraat (Oostkamp)
Openbare begraafplaats toegankelijk via een hekken tussen twee betonnen pijlers. Kleine begraafplaats, omgeven door een halfhoge haag, aangelegd in 1938 na het ontstaan van de nieuwe Ruddervoordse parochie, toegewijd aan de Heilige Godelieve en in de jaren 1940. Centraal middenpad aan het einde gedomineerd door een herdenkingskruis voor de pastoor-stichter van de Sint-Godelieveparochie..


ID: 88144 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor de militaire en burgerlijke slachtoffers uit de Eerste   en Tweede Wereldoorlog

Wingensestraat (Oostkamp)
Gedenkzuil voor de militaire en burgerlijke slachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, uitgevoerd en gesigneerd door L. Tanghe (Brugge).


ID: 87719 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Markt (Oostrozebeke)
Georiënteerde driebeukige kerk met basilicale opstand, ontworpen door architect Alfons Van Coillie.


ID: 87723 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Markt 20, 20A (Oostrozebeke)
Halfvrijstaand burgerhuis, waarvan het huidig uitzicht dateert van circa 1937 toen er sprake was van een volledige herbouw en opsplitsing in twee wooneenheden. De zijgevel doet vermoeden dat een 19de-eeuwse kern bewaard is gebleven. Voormalig woonhuis (en bakkerij van zijn vader) van de componist Ernest Brengier (1873-1940), zie arduinen gevelsteen met bronzen basreliëf in 1951 ontworpen door de beeldhouwer Georges Vandemoortele.


ID: 42665 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Anna met kerkhof

Dorpsstraat 54 (Oud-Heverlee)
Classicistische kerk, met heden omgekeerde oriëntatie, samengesteld uit romaanse toren uit de 11de eeuw, schip, zijbeuken en koor uit de 18de en begin 19de eeuw. Omringend ommuurd kerkhof.


ID: 27364 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Petrus

Deinzestraat (Oudenaarde)
Neogotische kerk van 1872-1876 naar ontwerp van architect Th. Bureau ter vervanging van een vroegere Sint-Petruskerk gelegen op de plaats van het huidige kerkhof verderop in de straat. Niet georiënteerde pseudobasilicale kerk met uitgebouwde zuidoostelijke toren, driebeukig schip van zes traveeën met aansluitend koor van twee traveeën met driezijdige sluiting en geflankeerd door twee recht afgesloten zijkoren. Voorpleintje met oorlogsmonument met voorstelling van een soldaat, opgericht in 1923.