Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7153 resultaten


ID: 71988 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van sociale woonhuizen van 1931

Pannebekestraat 46-48, Ter Looigemweg 18-34 (Brugge)
Rij van elf arbeiderswoningen naar ontwerp van de Brugse architect Albrecht Seys en rond 1931 uitgevoerd door de broers Muylle van Gits, in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij Brugse Maatschappij voor Goedkope Woningen als onderdeel van een ruimere arbeiderswijk (Fort Lapinwijk).


ID: 77149 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis met tuin

Pastoor Verhaegheplein 11 (Brugge)
Gebouwd in 1902 en ontworpen door architect Louis Ernest Charels (Brugge). Vrijstaande woning gesitueerd aan de noordkant van de kerk en gelegen in een ruime, beboomde en omhaagde tuin.


ID: 77150 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis en kerkhof

Pastoor Verhaegheplein 13 (Brugge)
Neogotische parochiekerk van Ver-Assebroek en orgel. De oudste vermelding van Assebroek gaat terug tot 1187. Rond de kerk ligt een ommegang gescheiden van het kerkhof door een haag en rij linden.


ID: 77454 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing met tuin

Pastorieweg 15 (Brugge)
Pastorie van de kerk van de Heilige Kruisverheffing, gebouwd in 1898, zie muurankers, opgetrokken in een neogotische stijl. Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën gelegen in een beboomde tuin, omgeven met een hagebeuk en toegankelijk via een smeedijzeren hek gevat in bakstenen pijlers.


ID: 77453 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Pastorieweg 6 (Brugge)
Boerenarbeiderswoning van het langgeveltype, wellicht uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Ligt ten noorden van een begraasd erf, omgeven met hagebeuk.


ID: 77463 | Bouwkundig element

Hoeve

Pelderijnstraat 19 (Brugge)
Voormalige hoevesite met losstaande bestanddelen en begraasd erf, weergegeven op 18de-eeuwse kaarten, maar gebouwen vernieuwd in 1987, zie gevelsteen in de rechterzijgevel. Omhaagde hoeve met een verankerd, bakstenen dubbelhuis.


ID: 77464 | Bouwkundig element

Afspanning Het Koersepeerd

Pelderijnstraat 41 (Brugge)
Gerestaureerde en sterk vernieuwde hoeve met voorliggende weide, afgezoomd met beukenhaag en een ommuurde achtertuin.


ID: 77467 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Les Fayards met park

Pelderijnstraat 54 (Brugge)
Kasteel en koetswoning in neoclassicistische stijl, vermoedelijk een ontwerp van architect Alphonse De Pauw gelegen in een park in landschappelijke stijl met vijver, parkbos en bomengroepen in kern daterend uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 77473 | Bouwkundig element

Villa Sunny Lodge

Polderstraat 13 (Brugge)
Rode baksteenbouw met accenten van witbeschilderde bepleistering. Lage woning met typisch hoog dak met afgeronde voorbouw van twee bouwlagen onder plat dak.


ID: 130966 | Landschappelijk element

Gekandelaarde zilverlinde De Keizer

Polderstraat 2 (Brugge)
In de met een hekken afgesloten voortuin bij de Villa Hortensia staat een raar gevormde zilverlinde. De boom heeft een ent op een hoogte van 170 cm. Op die hoogte is een kroonenting uitgevoerd met entmateriaal van de hangende zilverlinde (Tilia petiolaris ‘Pendula). Zeven verticale enttakken zijn bekervormig uitgegroeid en op een hoogte van 7,5 meter geknot. De kroonenting is een boomkwekerijtechniek die veel in de fruiteelt werd uitgevoerd maar blijkbaar ook in de boomsierteelt zijn toepassingen kende.