Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2050 resultaten


ID: 133059 | Landschappelijk element

Zwarte moerbei

Molenstraat 15 (Lierde)
Op de binnenplaats van de hoeve ligt een Zwarte moerbei. Hij heeft zich afgelegd zoals dit bij oudere moerbeien al eens gebeurt en palmt hierdoor een belangrijk deel van de binnenplaats in.


ID: 132028 | Landschappelijk element

Opgaande eik als vredesboom

St.Jans-Plein (Lierde)
De vredesboom is geplant na de Eerste Wereldoorlog. Het gaat om een zomereik aansluitend bij het kerkhof met een stamomtrek van 310 centimeter.


ID: 133060 | Landschappelijk element

Opgaande lindeboom

St.Jans-Plein (Lierde)
Op het Sint-Jans-Plein, tegenover de pastorie en bij de dorpspomp, is een lindeboom aangeplant. De boom staat op het zuid-westen van de pastorie en is er mogelijks als schaduwboom geplant.


ID: 133061 | Landschappelijk element

Beukendreef langs kerkwegel

St.Jans-Plein (Lierde)
Het Sint-Jans-Plein wordt vanuit het zuidoosten doorkruist met een met bomen begeleide kerkwegel. Hierdoor ontstond een lommerrijk laantje dat met bruine beuken werd beplant.


ID: 302642 | Landschappelijk element

Dreef met opgaande eiken Kasteel Lovendegem

Lovendegem (Lievegem)
De circa 900 meter lange Kasteeldreef te Lovendegem is een deels gekasseide straat, afgezoomd met twee dubbele rijen opgaande zomereiken.


ID: 302646 | Landschappelijk element

Dreef met opgaande eiken Kasteel Vinderhoute

Vinderhoute (Lievegem)
De kasteeldreef die het kasteel van Vinderhoute verbindt met het dorpscentrum, bestaat uit twee lijnaanplantingen van opgaande eik. Deze weg is reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778).


ID: 305810 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Hoekje, Stationsstraat (Lievegem)
Op de hoek van de Stationsstraat en Hoekje staat een linde, geplant als vredesboom. De oorspronkelijke vredesboom stond op het Dorp, alvorens de kiosk er kwam. De boom is dan verplant naar zijn huidige locatie. Er is weliswaar reeds een nieuwe linde geplant na de bouw van de appartementen vlakbij.


ID: 33614 | Bouwkundig element

Hoeve Hof van Rapenburg

Rapenburg 9 (Lievegem)
Het Hof van Rapenburg is een nog deels omgrachte grote pachthoeve, omringd door akkers en weilanden. De hoeve is bereikbaar via een populierendreef. De gebouwen van de hoeve met losse bestanddelen dateren voornamelijk uit het eerste kwart van de 18de eeuw.


ID: 133182 | Landschappelijk element

Treurbeuk Kasteel de Schepper

Schoolstraat 5 (Lievegem)
Zichtbaar vanaf de Schoolstraat staat er in de voortuin van het kasteel De Schepper een speciale treurbeuk. Fagus sylvatica 'Bornyensis' heeft een asymmetrische treurende kruin met doorgaande kop en afhangende zijtakken die zich meestal aan één zijde bevinden.


ID: 133183 | Landschappelijk element

Winterlinde Kasteel De Schepper

Schoolstraat 5 (Lievegem)
Zichtbaar vanaf de Schoolstraat staat er in de voortuin van het kasteel De Schepper een mooi ontwikkelde opgaande winterlinde. Hij is er geplant dicht bij de rand van de nog deels aanwezige historische gracht bij het kasteel.