Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1848 resultaten


ID: 217030 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Kardinaal Cardijnlaan 101 (Menen)
Duitse bunker, opgetrokken tussen de 'Artillerie-Schutz-Stellung' en de 'Halluin Riegel'.


ID: 217014 | Bouwkundig element

Duitse bunker 'Limber Farm'

Moorselestraat (Menen)
Naar verluidt Duitse munitiebunker uit de Eerste Wereldoorlog, in 1917 opgetrokken door Russische krijgsgevangenen bij een hoeve die door de Britten werd aangeduid met 'Limber Farm'. Deze hoeve lag net ten noordoosten van de kruising van de spoorlijnen Kortrijk-Menen en Menen-Roeselare.


ID: 217028 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Poststraat (Menen)
Duitse bunker, wellicht opgericht ten behoeve van officieren, die in grote getale in Menen verbleven en heel wat gebouwen hadden opgeëist.


ID: 217025 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Veldstraat (Menen)
Duitse bunker, in 1917 opgetrokken net achter de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling die ten westen van Menen liep. Er takte een smalspoor af tot tegen de bunker.


ID: 217026 | Bouwkundig element

Duitse bunker Quandary Farm

Veldstraat 74 (Menen)
Duitse bunker, opgetrokken net ten westen van de 'Meenen Riegel', een dubbele stelling ten westen van Menen. De bunker is opgetrokken bij een hoeve, die op Britse stafkaarten wordt aangeduid met 'Quandary Farm'.


ID: 217012 | Bouwkundig element

Duitse bunker Query Farm

Wilgenlaan (Menen)
Het betreft één van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.


ID: 217013 | Bouwkundig element

Duitse ingebouwde bunker Query Farm

Wilgenlaan 47 (Menen)
Eén van drie Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, bij een hoeve die op Britse stafkaarten werd aangeduid met 'Query Farm'. Vlakbij, net ten zuidoosten van deze hoeve was een goederenstation met depot ingericht.


ID: 40284 | Bouwkundig element

Hof ten Houte

Dries 77 (Merchtem)
De historische site van het hof ten Houte bestaat uit een vierkante, middeleeuwse woontoren, die vermoedelijk opklimt tot de tweede helft van de 15de eeuw (na 1468), en bijhorende, heden vernieuwde hoevegebouwen.


ID: 300804 | Bouwkundig element

Dorpskern Munte

Asselkouter, Houtenmolenwegel, Munteplein, Ruspoel, Torrekensstraat, Zink (Merelbeke)
Het bescheiden dorpscentrum van Munte, met het Munteplein en de Sint-Bonifatiuskerk als kern­, valt op door het vrijwel onverstoord gebleven landelijk uitzicht en zijn bijzonder aan­trek­ke­lijk karakter.


ID: 308238 | Bouwkundig element

Bunker D13

Asselkouter (Merelbeke)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn. De bunker bevat één bunkerruimte met een schietopening voor mitrailleur.