Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2943 resultaten


ID: 30879 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel 't Hoge met parkje

Meenseweg 481 (Ieper)
Landhuis met cottage-allures uit 1920 ingeplant op een terp middenin een beboomd park met vijvers, in oorsprong mijntrechters uit de Eerste Wereldoorlog. Toegang gemarkeerd door bakstenen hekpijlers met gecementeerd topstuk. Ten zuidoosten, neorenaissancistisch kapelletje. Voormalige moestuin met dienstgebouwtje, serre en fruitmuur. In het park her en der beelden en siervazen, afkomstig uit het vooroorlogse kasteeldomein.


ID: 30532 | Bouwkundig element

Bankgebouw en directeurswoning

Menenstraat 2, Sint-Jacobsstraat 1 (Ieper)
Vroeger Nationale Bank, thans ook deels benut als horecabedrijf. Bankgebouw met directeurswoning (Meensestraat nummer 2) en aansluitende tuinmuur op de hoek bij de Grote Markt-Meensestraat.


ID: 216474 | Bouwkundig element

Hoekhuis Villa Hélène

Minneplein 16, 16A (Ieper)
Hoekhuis zogenaamd 'Villa Hélène', zoals vermeld op een gevelsteen aan de zijde van de Surmont de Volsberghestraat. Volgens een bouwaanvraag van 1927 werd het pand ontworpen door de Ieperse architect Omer De Poorter in opdracht van weduwe J. Strecq.


ID: 201096 | Bouwkundig element

Welsh Cemetery (Caesar's Nose)

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van A.J.S. Hutton. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen witte grafstenen.


ID: 201097 | Bouwkundig element

No Man's Cot Cemetery

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren hek, 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen witte grafstenen.


ID: 201124 | Bouwkundig element

Track X Cemetery

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door W.C. Von Berg. In de witte voormuur met traliewerk zit een smeedijzeren toegangshek tussen pijlers. De andere zijden zijn omhaagd. Het 'Cross of Sacrifice' staat centraal vooraan en wordt geflankeerd door opgaande bomen.


ID: 201111 | Bouwkundig element

Dickebusch Old Military Cemetery

Neerplaats (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, na de oorlog vormgegeven door J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en onregelmatige rijen met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 30741 | Bouwkundig element

School, onderwijzerswoning en gemeentesecretariaat

Neerwaastenstraat 12, 10A (Ieper)
Eenheidsproject naar ontwerp van architect Lernould G. van 1924, omvattende voormalige knechtenschool, onderwijzerswoning en gemeentesecretariaat. Groepering van rood bakstenen gebouwen op gecementeerde plint, onder gebogen bedaking rond een ommuurde, deels overdekte speelruimte. Traditionele schoolarchitectuur uit de wederopbouwperiode.


ID: 30737 | Bouwkundig element

Schoolcomplex met klooster

Neerwaastenstraat 3 (Ieper)
Schoolcomplex met klooster van de zusters van Liefde van Heule, hier in het begin van de jaren 1920 heropgebouwd in een vrij sobere, eclectische stijl.


ID: 201073 | Bouwkundig element

Belgian Battery Corner Cemetery

Omloopstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en J.R. Truelove. Het betreft een grotendeels omhaagde begraafplaats, op de bakstenen muur bij de toegang na, aangelegd in twee niveaus met een 'Cross of Sacrifice' op de scheiding van de twee niveaus, een 'Stone of Remembrance vlakbij de toegang. Er is een bakstenen schuilhuisje. De witte graven liggen onregelmatig verspreid over drie perken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.