Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84066 resultaten


ID: 38934 | Bouwkundig element

Hoeve Weverbergh

Pontembeek 11 (Bever)
Ruim boerenhuis en haakse aanhorigheid, overblijfselen van een voorheen gesloten hoeve uit de tweede helft van de 18de eeuw waarvan de lemen schuur werd afgebroken.


ID: 38933 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Pontembeek 7, 6C (Bever)
Gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een geasfalteerde binnenkoer.


ID: 38936 | Bouwkundig element

Hoeve Fourbisseur

Puydt 30, 30A (Bever)
Gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, daterend uit de 19de eeuw. Eénlaags boerenhuis van zes traveeën afgedekt met een zadeldak op houten modillons, van circa 1800.


ID: 305347 | Bouwkundig element

Duitse bunkerlinie Westabschnitt

Beveren, Haasdonk, Vrasene (Beveren), Bazel (Kruibeke), Steendorp (Temse)
De 'Westabschnitt' is een Duitse bunkerlinie uit de Eerste Wereldoorlog, die werd aangelegd als onderdeel van de 'Stellung Antwerpen'. De bunkerlinie is ongeveer twaalf kilometer lang en situeert zich tussen de Schelde stroomopwaarts, ter hoogte van Fort Steendorp (Temse) tot de polders van Beveren.


ID: 135197 | Landschappelijk geheel

Krekengebied van Kieldrecht en Meerdonk

Kieldrecht, Verrebroek (Beveren), De Klinge, Meerdonk, Sint-Gillis-Waas (Sint-Gillis-Waas)
Het krekengebied van Kieldrecht en Meerdonk strekt zich uit tussen de dorpen Kieldrecht-Nieuw Namen in het noorden, tot aan de grens van de zandstreek Sint-Gillis-Waas en Vrasene in het zuiden, De Klinge in het westen. De kreken worden omgeven door rietgordel en liggen in een open agrarisch landschap met beboomde dijken.


ID: 17106 | Bouwkundig element

Houtzagerij

Albert Panisstraat 14 (Beveren)
Houtzagerij met rechts aanpalend woonhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (kunstleien), uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


ID: 17107 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Albert Panisstraat 21 (Beveren)
Voormalige hoeve uit de 17de eeuw, met waarschijnlijk langgestrekte opstelling. Oud woonhuis (nok loodrecht op de straat) in de 20ste eeuw gedeeltelijk vervangen.


ID: 303072 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beukendreef bij Hof ter Welle

Anna Piersdreef (Beveren)
De toegangsdreef naar het Hof ter Welle is aangeplant met bruine beuken. De lommerrijke beukendreef heeft plantafstanden van 15 meter in de rijen en 7 meter tussen de rijen. De dreef is beeldbepalend en bovendien vrij van autoverkeer.


ID: 17162 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Hof ter Welle

Anna Piersdreef 1-2, Lesseliersdreef 49A (Beveren)
Kasteel aan het einde van een dreef met beuken en paardenkastanjes. Brede ovale omwalling waarbinnen een ruime, trapezoïdale voorkoer met schoolgebouwen en ten oosten ervan - bereikbaar langs een bakstenen brug op drie korfbogen - het kasteel op rechthoekige plattegrond.


ID: 17394 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Appelstraat 2 (Beveren)
Open hoeve met deels begraasd, deels gekasseid erf waarop woonhuis (voorgevel naar het zuiden gericht) en ten noordoosten ervan schuren en stallen uit de 20ste eeuw zonder verdere noemenswaardigheden.