Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1467 resultaten


ID: 15630 | Bouwkundig element

Kapel ter ere van het Heilig Hart

Nijsstraat 13 (Temse)
Kapel ter ere van het Heilig Hart, in de jaren twintig opgetrokken in neogotische stijl en door huizen ingebouwd.


ID: 15726 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Zeven Weeën

Pontweg (Temse)
Ruime neogotische bakstenen kapel met rechthoekig eenbeukig schip van drie traveeën en smaller koor van één travee met links een kleine sacristie. In het rijk beboomd parkje bevinden zich zeven statiekapelletjes in dezelfde stijl.


ID: 15803 | Bouwkundig element

Sint-Jozefkapel

St.-Jozefstraat (Temse)
Voormalige parochiekerk, omringd door het gedesaffecteerde kerkhof, heden ingericht tot ommegang. Rechthoekige, eenbeukige kapel in renaissancestijl, van zeven traveeën onder zadeldak. Spiegelbogig portaal in rijk geprofileerde arduinen omlijsting; timpaan met bas-reliëf in pleister; rijk uitgewerkte houten barokke makelaar met jaartal 1672.


ID: 42772 | Bouwkundig element

Kasteeldomein de Robiano

Hertenbergstraat 6-12 (Tervuren)
Complex bestaande uit een 16de- of 17de-eeuws pachthof en een herenwoning, in 1741 aangevuld met poortgebouw en in de periode 1876-1879 kreeg zijn definitieve vorm met de bouw van een eclectisch kasteel en een neoromaanse kapel.


ID: 40478 | Bouwkundig element

Kapel Onze-lieve-Vrouw ter Nood

Ijzerstraat (Tervuren)
De kapel, opgericht in 1726 en uitgebreid in 1779, is gelegen op een omhaagd (beuk) perceel vlak tegen de grens met Overijse en bereikbaar via een gekasseid pad.


ID: 42769 | Bouwkundig element

Sint-Hubertuskapel

Warande (Tervuren)
Vroegbarokke kapel met contrasterend gebruik van rode baksteen en witte natuursteen, opgetrokken naar ontwerp van Wenceslas Cobergher in de 17de eeuw.


ID: 86547 | Bouwkundig element

Slotklooster van de Passionistinen Mater Dolorosa

Blekerijstraat 22 (Tielt)
Slotklooster van de Passionistinen, zogenaamd "Mater Dolorosa", neogotisch kloostercomplex ingewijd in 1905 als eerste Belgische Passionistinenklooster. Sober neogotisch gebouwencomplex met kloostervleugel van 1905 en kapel naar ontwerp van de Franse architect Sussenaire van 1914-1919.


ID: 86674 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Heilige Familie-Instituut met tuin

Driesstraat 1, Hulstplein 32 (Tielt)
Imposant eclectisch schoolcomplex met aansluitende schooltuin gebouwd in 1913-1914. Typerend afwisselend materiaalgebruik van banden in bak- en natuursteen, onder meer in poortgebouw, eenlagige voorbouw (pilasters), haakse vleugel en noordgevel van hoofdvolume. In voortuin aan westzijde, beeld van Heilig Hart. In de tuin met grote vijver bleef ook een beukenberceau bewaard.


ID: 87029 | Bouwkundig element

Klooster, kapel en meisjesschool

Jules Van Ooststraat 43 (Tielt)
Klooster, kapel en voormalige meisjesschool van de Zusters van het Geloof. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak. Gepleisterde lijstgevel met voegwerkimitatie, nieuwe natuurstenen plint. Haaks op het kloostervolume aangebouwd aan noordzijde, een bakstenen kapel. Grijze natuurstenen gedenkplaat voor zouaaf missionaris Jules Van Ooste aan de zijde van de Molenweg.


ID: 86725 | Bouwkundig element

Neogotische kapel

Kerkstraat 13 (Tielt)
Voormalige neogotische kapel gebouwd "ANNO 1908" (zie jaarsteen in trapgevel) als uitbreiding van de 19de-eeuwse Sint-Godelieveschool.