2943 resultaten
ID: 201158 | Bouwkundig element
Zillebeke-Dorp (Ieper)
Brits militair ereperk, aangelegd vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog op het kerkhof van Zillebeke en vormgegeven door W.H. Cowlishaw.
ID: 30897 | Bouwkundig element
Zillebeke-Dorp 7 (Ieper)
Neogotische hallenkerk met westtoren naar ontwerp van architect G. Lernould van 1923, grosso modo heropgebouwd naar vooroorlogs uitzicht. In de kerk en op het omringende kerkhof zijn er verschillende relicten die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.
ID: 201072 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg (Ieper)
Franse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt aan straatzijde omgeven door een lage bakstenen muur, met een tweeledig smeedijzeren toegangshek, gevat tussen twee sterk uitgewerkte pijlers. Het centrale pad vormt samen met twee kortere zijarmen een geplaveid kruis. Op het massagraf achteraan de begraafplaats is een obelisk terug te vinden met gedenkplaten. Links vooraan staat een calvariegroep van beeldhouwer J. Fréour.
ID: 201081 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg (Ieper)
Twee Britse militaire begraafplaatsen met doden uit de Eerste Wereldoorlog, die nu als één begraafplaats ingericht zijn, naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. Potijze Chateau Lawn is lagergelegen dan Potijze Chateau Grounds Cemetery. De 'Cross of Sacrifice' staat op de scheiding van de twee begraafplaatsen, de 'Stone of Remembrance' op Potijze Chateau Grounds Cemetery. Het geheel is ommuurd en toegankelijk via een smeedijzeren hek.
ID: 201082 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door R. Blomfield en N.A. Rew. Het is een trapeziumvormige begraafplaats, omheind door een bakstenen muur met centraal achteraan het 'Cross of Sacrifice'.
ID: 201083 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. Het betreft een langwerpige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', een schuilhuisje en rijen witte graven. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 30596 | Bouwkundig element
Zonnebeekseweg 4 (Ieper)
Conciërgewoning bij de stedelijke begraafplaats, heropgebouwd in het begin van de jaren 1920 met regionale stijlkenmerken. Aanleunende omheiningsmuur onder ezelsrug, geritmeerd door middel van spaarvelden onder getrapt baksteenfries, tussen postamenten, naar ontwerp van architect Jules Coomans van 1922.
ID: 44059 | Bouwkundig element
Zuidschote-Dorp 15-17 (Ieper)
Voormalige onderwijzerswoning horend bij de aanpalende vroegere gemeenteschool; eenheidsontwerp naar ontwerp van architect Jules Coomans, van 1923.
ID: 51178 | Bouwkundig element
Bruggestraat 315, 319 (Ingelmunster)
Heilig Hartschool en (voormalig) klooster, in 1906 opgericht door de Zusters van Maria van Ingelmunster als buurtschool voor de wijk "De Hoogte" en nog steeds lagere school.
ID: 51249 | Bouwkundig element
Oostrozebekestraat 255 (Ingelmunster)
Wijkschool voor kleuter- en lager onderwijs, in 1931 opgericht door de zusters van Maria Ingelmunster. Achterin gelegen ommuurde speelplaats met bakstenen klassengebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak.