Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2944 resultaten


ID: 208681 | Bouwkundig element

Hoeve Te Waegheem

Moerewegel 37 (Koekelare)
Hoeve met boerenhuis met jaarankers "1772". Nieuw woonhuis uit het derde kwart van de 20ste eeuw is gebouwd aan de straat. Uitbreiding met nieuwe loodsen in de jaren 1970 en 1980.


ID: 208688 | Bouwkundig element

Dokterswoning met praktijk en tuin

Noordomstraat 2, 2A-B (Koekelare)
Het imposante, eclectische huis aan het begin van de Noordomstraat is voorzien van een voortuin met smeedijzeren hekwerk op muurtje. Het huis illustreert de sociale status die een dokter tijdens de late 19de eeuw in een plattelandsgemeente had.


ID: 208707 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Oostmeetstraat 107 (Koekelare)
Licht achterin gelegen hoeve, als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1835), met een U-vormige opstelling van losse bestanddelen, gelegen op een erf met boomgaard.


ID: 208897 | Bouwkundig element

Vrije Meisjesschool en klooster

Schouttetenstraat 1 (Koekelare)
Volgens de literatuur gebouwd in 1896. Voortuin afgesloten door smeedijzeren hek tussen gietijzeren kolommen en geelbakstenen pijlers op dito muurtje.


ID: 208873 | Bouwkundig element

Hoeve

Vladslostraat 16 (Koekelare)
Aan de straat gelegen hoevesite, als site minimaal teruggaand tot het einde van de 18de eeuw. Bestaande uit een boerenhuis en achterliggende kleinere nutsgebouwen (vervallen) georganiseerd rondom een begraasd erf met grote poel.


ID: 208879 | Bouwkundig element

Hoeve

Werkenstraat 2 (Koekelare)
19de-eeuwse hoeve gelegen in een weide, schuin tegenover (ten zuidwesten van) de Sint-Gertrudiskerk gelegen. Erfoprit met bakstenen hekpijlers uit de jaren 1920.


ID: 16513 | Bouwkundig element

Hoeve Ammanswalle

Ammanswallestraat 20A (Koksijde)
Voormalige uithoeve van de Duinenabdij te Koksijde. Heden nog grotendeels van een met wilgen omzoomde wal voorziene, hoeve met losse bestanddelen waarvan de schikking nog grosso modo bewaard. Verankerde, witgekalkte bakstenen gebouwen onder pannen zadeldaken rondom een gemacadamiseerd erf, bereikbaar via een inrijpoort. Witgekalkte, bakstenen hekpijlers waarvan bovendeel dienstig als duiventil, aan weerszijden verstevigd met (sterk aangepaste) steunberen. Boerenhuis, in kern opklimmend tot de 13de eeuw.


ID: 16547 | Bouwkundig element

Passantenliedengasthuis

Dorpsplaats 9, 9A (Koksijde)
Opgericht als gasthuis in 1256 of 1277 door edelman Gerbertus ten bate van vreemdelingen en behoeftigen; bediend door augustinessen; bestuurd door de abt van de Sint-Niklaasabdij van Veurne. In de 17de eeuw wederopgebouwd als hoeve. Heden, hoeve met L-vormige opstelling van verankerde bakstenen gebouwen rondom verhard erf, bereikbaar via geblokte hekpijlers.


ID: 16477 | Bouwkundig element

Cottage Malpertuus

Duinbergenstraat 1, Mariastraat 2 (Koksijde)
Witbeschilderde baksteenbouw onder wolfsdak met meerdere dakkapellen. Hoektravee geaccentueerd door middel van terras met luifel, betonnen leuning en centraal bordes.


ID: 16530 | Bouwkundig element

Driegezinswoning Marie-Rose en Avriza

Leopold II Laan 123-127 (Koksijde)
Alleenstaande driegezinswoning, midden tuin aan straatzijde afgezet door middel van laag baksteenmuurtje met centrale doorgang, gemarkeerd door vierkante pijlers, uit de jaren 1930.